Треньорът на Франция: Постигнахме целта си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че е доволен от първото място на тима си в Група А на Европейското първенство. Домакините завършиха на върха, след като направиха 0:0 с Швейцария.

Целта пред нашия отбор беше първо място в групата и ние я постигнахме. Швейцария на моменти контролираше мача, но ние имахме четири голови положения. Не можеше да рискуваме през второто полувреме, защото главната задача беше да не загубим и да завършим първи в групата. Важното е, че вървим по план. Има още много какво да подобряваме в играта си, но същото важи и за нашите конкуренти, каза Дешан.

Положителното от тези три мача в групата са резултатите. С изключение на последния мач с Швейцария, вкарахме голове, създадохме положения. Трябва да стабилизираме защитата, но има какво да добавим и по отношение на владеене на топката и в атака, добави треньорът на Франция.

Наставникът на Швейцария Владимир Петкович добави: Първата цел беше класиране за осминафиналите и я постигнахме. При това с достатъчно уверена и стабилна игра. Стараехме се да контролираме топката, но имахме и трудни моменти, особено през второто полувреме. Теренът беше тежък и поотпаднахме физически. Сега важното е да презаредим батериите. Швейцария за първи път излиза от групите на еврофинали, но това не си задоволява, искаме да постигнем нещо по-голямо. Вярно е, че вкарваме малко голове, но нашата игра се базира на стабилността в защита.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!