Зрелищно 3:3 класира Унгария и Португалия за осминафиналите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставите на Унгария и Португалия направиха зрелищно 3:3 в последния мач от шеста група на Европейското първенство, изигран в Лил. Точката донесе първото място в групата на унгарците, а португалците продължават в следващата фаза като трети, след три равенства. Това праща „маджарите“ на осминафинал срещу класиралия се втори в пета група, мачовете от която още не са завършили. Португалците пък ще имат тежка задача в елиминациите – съперник е силния тим на Хърватия.

Кристиано Роналдо отново изпъкна сред 22-ата на терена – вкара два гола, като първия определено ще се запомни. Той стана футболистът с най-много мачове на еврофиналите, а освен това се изкачи на върха и като играча с най-голям сбор от голове и асистенции (8+4). Поради факта, че отбелязва на четвърто Европейско първенство,  постави рекорд и по този показател. За унгарците две попадения отбеляза Балаш Джуджак, а другите голове вкараха Нани и Золтан Гера.

В 19-ата минута унгарците вкараха първия гол, като Гера овладя избита топка от наказателното поле, укроти я на гърди, след което със силен шут не остави шансове на Патрисио – 1:0. В 42-ата иберийците изравниха - Роналдо се отличи с брилянтен извеждащ пас, а Нани нанесе мигновен и безпощаден удар към непокрития близък ъгъл - 1:1.

Второто полувреме бе повече от вълнуващо. В 47-ата минута Джуджак изведе унгарците напред след изпълнение от пряк свободен удар. Топката рикошира в стената и залъга Патрисио - 2:1. В 50-ата Кристиано отбеляза един от великите голове на еврофинали, след като много атрактивно насочи с пета по диагонала, хващайки топката на ждроб - 2:2.В 55-ата пак Джуджак успя да рeализира не без помощта на късмета - той стреля, топката се отби отчетливо в крака на Нани и влетя неспасяемо в далечния ъгъл. Роналдо отново излезе на сцената в 62-ата минута, разписвайки се с глава за 3:3. В 64-ата Салай разтресе близката греда, като Патрисио нямаше как да реагира на мощния удар. До края темпото на игра поспадна и нямаше повече интересни положения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!