Португалия на четвъртфинал след 1:0 над Хърватия

Снимка: uefa.com

Португалия се класира за четвъртфиналите на Евро 2016, след като победи с 1:0 след продължения Хърватия. Кристиано Роналдо и компания отново не убедиха с представянето си, но пък след 4-то поредно равенство са сред най-добрите 8 отбора в турнира. 

Двата отбора изиграха на моменти много скучен мач, като положенията пред двете врати бяха малко, а ударите в очертанията почти ги нямаше. Всъщност Рикардо Куарешма вкара победното попадение в 117-та минута с втория точен удар в мача. Секунда по-рано беше и първият - дело на Кристиано Роналдо. Даниел Субашич изби, а Куарешма вкара с глава на опразнената врата. 

Иначе в редовното време и продълженията хърватите имаха владението на топката и по-чистите положения, но не успяха да ги реализират. Защитникът Домагой Вида пропусна два прекрасни шанса, докато удар на Иван Перишич в 116-та минута срещна гредата. В следващата атака Португалия ликуваше. 

В четвъртфиналите Кристиано Роналдо и компания ще се изправят срещу тима на Полша, който надигра след дузпи Швейцария. Редовното време завърши 1:1, а при дузпите поляците показаха по-точен мерник - 5:4. Мачът между Португалия и Полша ще бъде на 30 юни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!