Исландия прати вкъщи Англия

Снимка: uefa.com

Исландия поднесе най-голямата изненада на Европейското първенство по футбол, след като победи с 2:1 Англия и се класира за четвъртфиналите на турнира. 

Дебютантът на европейски първенства изоставаше в резултата след само 4 минути игра, когато Уейн Рууни вкара дузпа, отсъдена за нарушение срещу Рахийм Стърлинг. Исландците обаче изравниха много бързо. В 6-та минута при заучено изпълнение на странично хвърляне Рагнар Сигурдсон вкара отблизо за 1:1. 

Добрите изяви на “сините” продължиха и в 19-та минута Колбейн Сигтурсон направи пълен обрат. Нападателят на Аякс се измъкна от двама защитници на “Трите лъва” и с хубав удар от границата на наказателното поле вкара топката зад Джо Харт. Вратарят на Англия успя да докосне кълбото, но не и да промени траекторията му. 

До края на срещата Англия натискаше, но играчите на Рой Ходжсън не успяха да се справят с добре подредената защита на Исландия. Дебютантите дори имаха по-чистите положения, но Харт успя да спаси опасни удари на Сигурдсон и Гунарсон. 

Така Исландия устиска крехката си преднина и на 3 юни ще се изправи срещу домакините от Франция на четвъртфиналите на Евро 2016. Мачът ще се играе на “Стад дьо Франс”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!