Дидие Дешан: На финал сме, трябва да вземем трофея

Дидие Дешан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан логично определи състава на Германия като най-тежкия съперник, с който неговите момчета са играли досега на Европейското първенство. Във втория полуфинал от шампионата, домакините надиграха бундестима с 2:0 и мечтаят за титлата в неделя. Тогава съперник на "Стад дьо Франс" в парижкото предградие Сен Дени ще бъде Португалия.

Отдавна не бяхме побеждавали Германия, но това вече е без значение. На финал сме, а там ни очаква трофей, който трябва да вземем. Срещата беше много тежка, но с колективни усилия изстрадахме победата. Феновете по трибуните много ни помогнаха, защото ни дадоха много енергия.

Много съм щастлив за играчите, че успяха да се класират за финала. Знам как се чувстват, защото аз изпитвах същите емоции като играч. Никога не съм бил по-горд от моментите, в които играех с фланелката на Франция.

Досега не сме имали лесни мачове, но Германия беше най-тежкият ни съперник. За щастие успяхме да свършим работата си на терена, а за това много ни помогна и Юго Лорис, който беше безгрешен. Германците са много добре подготвени технически и въпреки липсите на основни футболисти, те си остават един много силен и много опитен отбор. Радващо за мен като треньор обаче е, че в моя отбор всички, които пуснах на терена, дори и по-неопитните, дадоха всичко от себе си.

Това, което правим до този момент, е една приказка. За съжаление ние нямаме силата да решаваме проблемите на хората, но поне за малко можем да ги накараме да не мислят за тях.

Антоан Гризман е чудесен футболист и го показа тази вечер. Двамата с Оливие Жиру изпълниха всички задачи, които им бях поставил.

Във финала с Португалия двата отбора имаме равни шансове. Това, че сме домакини, не ни дава предимство. Ние обаче вярваме във възможностите си
, завърши Дешан.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!