Плевнелиев отново призова избирателите да гласуват за български депутати в Европейския парламент

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев отново призова избирателите да гласуват за български депутати в Европейския парламент.

С мотива, че ЕС е бъдещето ни, президентът Росен Плевнелиев призова избирателите да гласуват.

ЕС гарантира всичко това, към което българските граждани се стремят - икономика, която е базирана на малки и средни предприятия, а не на една група олигарси; върховенство на закона и правилата, а не върховенство на връзките и на зависимостите. Гласът на всеки е важен и аз апелирам, нека всеки да отиде до избирателната секция, нека да гласува за демокрация, за човешки свободи.

България има шанс да е представена силно в Брюксел и евродепутатите ни да отстояват, както вътрешнопартийни, така и стратегически приоритети за България, допълни държавният глава и даде оценката си за предизборната кампания.

Можеше да дебатираме по теми, които не се чуха – какво е мнението на политическите партии за банковия съюз, за енергийния съюз, кога ще влезем в еврозоната. Все пак тази кампания можеше да бъде и по-мръсна, можеше да бъде и по негативна. Аз, като един заклет оптимист, вярвам, че тя е добър знак, че партиите се отнесоха отговорно това да мотивира нашите граждани за да гласуват. Заслужаваха да получат повече информация,  да чуят ясно позициите по много теми от европейския дневен ред, но въпреки това можеше и да е по-зле.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!