Аржентина и Нигерия на осминафинал в Бразилия

Аржентина и Нигерия на осминафинал в Бразилия
Снимка: БТА

Аржентина записа трета поредна победа в груповата фаза на Мондиал 2014. В последния си двубой от шеста група тимът на Алехандро Сабела постигна успех с 3:2 над Нигерия. Така аржентинците завършват като лидери в групата с пълен актив с 9 точки и ще играят срещу втория отбор в пета група на 1/8 финалите.

Въпреки загубата тимът на Нигерия също се класира за фазата на директните елиминации, където почти сигурно ще се изправи срещу Франция.

Още в третата минута Масчерано намери Ди Мария, който потърси близкия ъгъл на Енияма. Вратарят на Нигерия сложи ръка на пътя на топката, която след това рикошира в дясната греда попадна в Меси, който с удар отблизо разстреля Енияма. 

Само минута по-късно нигерийците изравниха. Муса получи топката в наказателното поле, отвори си място за удар и с прекрасно изпълнение я прати неспасяемо в далечния ъгъл на Ромеро.

В 38-ата минута Сабела трябваше да прави принудителна смяна. Серхио Агуеро получи травма и бе заменен от Езикиел Лавеци. Все пак "Гаучосите" се оттеглиха с преднина на почивката. Лионел Меси отбеляза второто си попадение в мача и четвъртото за Мондиала след удар от пряк свободен удар. Топката не бе пратена възможно най-близо до страничната греда, но Енияма така и не успя да реагира.

С това попадение Меси се изравни с Неймар, като и двамата имат по четири гола на първенството. Аржентинският голмайстор прекъсна и негативна серия, като отбеляза първия гол за Аржентина от пряк свободен удар на Световно първенство от 22 години.

Две минути след подновяването на играта отново Муса възстанови равенството. След двойно подаване с Еменике, Муса се възползва от недобре подредената отбрана на Аржентина и останал сам срещу Ромеро, отбеляза за 2:2.

Равенството отново не издържа дълго. В 50-ата минута с малко късмет "Гаучосите" вкараха трети гол. След центриране на Лавеци от корнер, няколко играчи на Нигерия се разминаха с топката, тя рикошира в коляното на Маркус Рохо и се оплете в мрежата на Анияма за трети път.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!