Швейцария също продължава в следващата фаза на световното

Снимка: FIFA

Швейцария победи Хондурас с 3:0 в последния си мач от пета група на световното първенство по Бразилия. Успехът класира европейския отбор за осминафиналите, докато Хондурас отпадна от световното първенство с три поражения.

Трите гола на Джердан Шакири осигуриха много ценния успех в полза на "кръстоносците", които ще участват в директните елиминации на шампионата на планетата за първи път след 2006 година.

Още в шестата минута футболистът на „Байерн“ (Мюнхен) Шакири се разписа с хубав удар от границата на наказателното поле.Предвъзходството на швейцарците продължи и в 31-ата минута Шакири беше изведен на голова позиция от Йосип Дърмич и преодоля Ноел Ваядарес за втори път в двубоя.

През втората част в 71-ата минута отново Дърмич асистира към Шакири, който с прецизен удар от наказателното поле фиксира класическата победа.

Швейцария има актив от 6 точки след трите си изиграни двубоя от световното първенство. Европейците заемат второто място в крайното класиране в групата. На осминафиналите тимът, воден от Отмар Хитцфелд, ще се изправи срещу един от фаворитите за титлата Аржентина.

Хондурас отпадна от световното първенство, след като не успя да спечели нито една точка.

Швейцария изстрада класирането си на осминафиналите на световното първенство по футбол, заяви селекционерът на страната Отмар Хицфелд

Не само че играхме срещу силен отбор, а трябваше да играем и срещу метеорологичните условия. Футболистите ни обаче подходиха по правилния начин към този мач и мисля, че дори надхвърлиха своите възможности. Страстта идва от страданието, а аз мисля, че днес наистина изстрадахме победата. Мотивацията в елиминации е голяма и мисля, че можем да сътворим история. Нямаме какво да губим срещу Аржентина. Имаме само много за печелене, каза той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!