Белгия се класира за следващата фаза на Мондиал 2014

Белгия се класира за следващата фаза на Мондал 2014

Белгия постигна трета победа в осма група след 1:0 над Република Корея и завършва като победител с 9 точки. Ян Вертонген осигури победата с гол в 78-ата минута, а Стивън Дефур получи директен червен картон в 40-ата минута.

Белгия ще играе със САЩ на осминафиналите, а на 2-ро място се нареди Алжир с 4 точки. Русия и Република Корея отпадат от по-нататъшната надпревара.

Мюн-бо Хон - старши треньор на Република Корея:

Най-важното от всичко беше, че участвахме на този голям форум и футболистите получиха възможност да натрупат ценен опит.  Допуснахме много грешки. Смятам, че всеки се опита да даде максимума на възможностите си през целия турнир. И днес не играхме толкова лошо, опитвахме се да атакуваме при всяка възможност. След като съперникът остана с човек по-малко, ни липсваше разнообразие в играта, нападахме прекалено много през центъра. Може би не бяхме достатъчно добри като цяло. Все още не мога да отговоря за въпросите около бъдещето ми. 

Марк Вилмотс - старши треньор на Белгия: 

В този мач дадох почивка на някои от лидерите в състава. Техните заместници оправдаха доверието. Показахме страхотен дух. Въпреки че през второто полувреме бяхме с числено намален състав, стигнахме до победата. Много се радвам, че завършихме груповата фаза с пълен актив, което се случва за първи път в историята на белгийския футбол. Знаехме, че няма да бъде лесно. Дори с 10 души продължихме да атакуваме. Тези момчета са наистина жадни за успехи. Най-важното е, че първата ни цел е изпълнена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!