Ван Гаал: Ще се борим срещу Мексико и срещу жегата

Луис ван Гаал смята, че топлото време ще бъде основен проблем преди неговите футболисти преди 1/8-финала срещу Мексико
Снимка: БТА



Холандия се подготвя за сблъсък с два съперника в предстоящия осминафинален мач на Мондиал 2014. Единият е тимът на Мексико, а другият е непоносимата жега. Селекционерът на холандците Луис ван Гаал се надява ФИФА да разреши паузи за вода по време на мача, за да може играчите да
си набавят необходимите течности в горещината на стадиона във Форталеза.

Ван Гаал разкри, че тестове по време на тренировките са показали, че холандските футболисти губят по 4 литра течности по време на мач.

Можете ли да си представите? Тези течности трябва да бъдат възстановени, защото иначе започваш да халюцинираш. Бил съм тук преди година и тогава беше още по-топло. С отбора на "Аякс" играхме срещу мексикански тим и издържахме около едно полувреме. Според мен обаче ще трябва да се справим с влажността на въздуха, каза ван Гаал.

Дори и ФИФА да не разреши паузите за вода, ван Гаал разкри, че край тъчлинията ще бъдат приготвени бутилки с вода, за да може играчите по всяко време да пият и да не се дехидратират. Селекционерът на "лалетата" счита Мексико за по-силен отбор от Чили.

Очаквам мач подобен на този срещу Чили, защото между двата отбора няма голяма разлика, но Мексико дори е по-силен отбор, коментира наставникът на "лалетата".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!