Аржентина и Швейцария определят седмия четвъртфиналист на Световното първенство

Снимка: bta.bg

Арженина и Швейцария определят предпоследния четвъртфиналист на световното първенство по футбол в Бразилия. Срещата е тази вечер от 19:00 часа българско време на „Арена де Сао Пауло“.

Аржентина излезе безпроблемно от своята група с 3 победи от 3 мача. Играта на тима на Алехандро Сабея обаче далеч не бе впечатляваща. До момента единствено Лионел Меси се проявява в отделни епизоди, за да донесе успеха. Останалите звезди на южноамериканците далеч не са на нужното ниво и е време да покажат истинските си възможности.

Швейцария трябваше повече да се потруди, за да продължи към осминафинала, но в последния си мач тимът демонстрира доста приятен футбол, с който може да създаде проблеми на аржентинците днес. Много зависи и от настроението на звездата на тима Джердан Шакири, който ако е във форма може сам да поведе съотборниците си към успеха.

Алехандро Сабея има само един сериозен проблем преди днешния двубой. Той не може да разчита на контузения Серхио Агуеро. Така неговото място по лявото крило вероятно ще бъде заето от Есекиел Лавеци, който ще си партнира с Лионел Меси и Гонсало Игуаин в атака. Играта на тима в центъра на терена най-вероятно ще градят Анхел Ди Мария, Хавиер Масчерано и Фернандо Гаго, а в отбрана ще започнат Пабло Сабалета, Есекиел Гарай, Фернандес и Рохо. На вратата пък отново ще застане Серхио Ромеро.

И Швейцария има един контузен в състава си - Гавранич, който няма да вземе участие в днешния мач. Вероятно Отмар Хитцфелд ще направи някои промени и на върха на атаката този път се очаква да започне Йосип Дръмич. Мехмеди, Джердан Шакири и Гранит Джака ще действат зад нападателя, а Валон Бехрами и Гьокхан Инлер ще играят като дефанзивни халфове. Четворката в защита пък ще бъде Стефан Лихтщайнер, Йоан Джуру, Шер и Родригес. На вратата пък отново ще стартира Диего Беналио.
 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!