Бразилия е съперникът на Германия на полуфиналите

Бразилия - Колумбия
Снимка: FIFA

Домакинът на Мондиал 2014 Бразилия се класира на полуфинал срещу Германия, след изстрадана победа с 2:1 над Колумбия в страхотно шоу във Форталеза. "Селесао" изигра най-силния си мач на световното досега и доказа мощта си пред критиците, още повече, че победата беше постигната над силен съперник като Колумбия.

Домакините на световните финали започнаха много концентрирано двубоя с Колумбия и показаха игра, каквато не бяхме виждали в досегашните им мачове на Мондиала. Футболистите на "селесао" печелеха почти всяко разиграване и респектираха отбора на Колумбия, който започна да греши, смутен от точността в действията на бразилците.

В седмата минута капитанът на Бразилия Тиаго Силва се разписа от три метра, след като беше оставен непокрит при изпълнение на корнер. Последваха нови силни минути за Бразилия. Хълк напредна мощно в наказателното поле, стреля, но право в ръцете на вратаря.

Макар и бавно, играчите на Колумбия започнаха да се опомнят след вихреното начало, на което бяха подложени. В 35-ата минута колумбийската атака беше спряна непозволено на границата на наказателното поле пред Жулио Сезар. С изпълнението се нагърби Хамес Родригес, но топката беше отбита от притичалия Неймар и опасността беше елиминирана.

Бразилците отстъпиха инициативата на Колумбия в началото на второто полувреме, но успяваха да организират опасни контри.

Нов гол беше отбелязан след бомба от пряк свободен удар на Давид Луиш в 69-ата минута. Нарушението на около 30 метра от наказателното поле беше отсъдено за нарушение на колумбийската звезда Хамес Родригес, който влезе опасно отзад в краката на Хълк. След гола бразилците не се прибраха, а тръгнаха напред в опит да решат мача.

Неймар се хвърли за дузпа, но не я получи, тъй като беше спрян чисто. При следващата атака на Колумбия обаче нарушението на Жулио Сезор срещу Карлос Бака беше безспорно. Асистиралият му Хамес Родригес се нагърби с изпълнението и намали до 1:2, с което върна Колумбия в мача.

Голът окрили колумбийците, които подложиха домакините на световното на канонада от атаки. Две минути преди края Бразилия понесе жесток удар, след като Неймар се контузи и беше изнесен на носилка. Последваха много напрегнати минути пред вратата на Сезар, но в крайна сметка бразилците удържаха колумбийския напор и хвърлиха трибуните в екстаз, а в цяла Бразилия започна лудо самба парти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!