Германия празнува четвъртата световна титла

Снимка: БТА
Германия избухна в празненства след спечелената световна титла в Бразилия. Футболистите на Йоахим Льов победиха на финала Аржентина с 1:0 след продълженията и триуфмираха за първи път от 24 години насам.

На площада за фенове "Фан Майле" пред Бранденбургската врата  в Берлин близо 300 хиляди души отпразнуваха четвъртата световна титла в историята на тима на фона на фойерверки. Те не се изплашиха дори от проливния дъдж и гръмотевичната буря.

Автомобили с фенове, носещи германски знамена, бяха изпълнили улиците на града, а хората се прегръщаха и плачеха от радост. Други се бяха покатерили на уличните лампи, поливаха победата на Германия с бира и скандираха "Германия, шампиони, Алелуя!"

Феновете се събраха в специалната зона за гледане на мачове на открито в сърцето на германската столица, за да наблюдават финала на Световното първенство. Два часа преди началото на мача повечето входове към района вече бяха затворени, а десетки хиляди фенове бяха посъветвани да гледат финала другаде.

Германия е първият европейски отбор, който печели световната  титла в Южна Америка.

Подобни тържества и гледане на финала на открито имаше в Мюнхен, Франкфурт, Хамбург и други градове на страната. Феновете избухнаха в аплодисменти, докато наблюдаваха как канцлерът Ангела Меркел прегръща всеки футболист по време на награждаването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!