Хиляди запалянковци посрещнаха аржентинците в Буенос Айрес

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинският национален отбор по футбол се завърна на родна земя, след като загуби с 0:1 след продължения срещу Германия във финала на Световното първенство в Бразилия. Хиляди запалянковци посрещнаха своите любимци в Буенос Айрес. На голям плакат, издигнат от феновете, можеше да се прочете: Благодарим ти, Аржентина.

Множеството от фанатични привърженици носеше фланелки в небесносиньо и бяло. Пътят на футболистите и треньорите от летището до квартирата на футболната федерация премина при бурните овации и скандирания от страна на запалянковците. Те посрещнаха своите любимци като герои и световни шампиони.

Президентът на страната Кристина Фернандес де Кирхнер също участва в тържествата по посрещането на отбора, след като не успя да присъства на мача за титлата в Рио де Жанейро в неделя.

В самото начало никой не го беше грижа за вас, но в хода на турнира вие доказахте, че можете да играете на изключително високо ниво и да постигнете важни победи, заяви Де Кирхнер.

Това беше първото участие на Аржентина на финал след 1990-а година, когато в мача за титлата в Италия отборът загуби с 0:1 от ФРГ.

Ние сме фантастичен отбор и станахме доста по-силни от това, което сме били някога. Точно това ни помогна да достигнем до последния мач. Искахме да станем шампиони и дадохме абсолютно всичко, за да го постигнем. Донесохме радост на страната. Стремим се да продължаваме по същия начин, каза Лионел Меси при завръщането на отбора у дома.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!