Прехвърляния по позицията на Адванс Терафонд АДСИЦ формираха оборота в понеделник

Снимка: Архив

Предпразничното настроение на БФБ намери изражение в много ниска активност и скромен брой сделки. Все пак общият борсов оборот надхвърли 1,7 млн. лева, благодарение главно на прехвърляния по позицията на Адванс Терафонд АДСИЦ.
В по-голямата си част борсовите индекси приключиха сесията на положителна територия, но със скромни изменения. Водещият индекс SOFIX се приближи, но остава в подножието на кота 400 пункта.

Акциите на Еларг ФЗЗ АДСИЦ се наредиха на второ място по оборот, дни преди компанията да бъде ликвидирана и свалена от търговия на борсата. Прехвърлиха се акции на стойност 209 хил. лева, а цената остана без промяна на ниво от 2,5 лева за брой.

С малко над 50 хил. лева към общия оборот допринесоха още книжата на Енемона и Доверие ОХ, като първите повишиха пазарната си оценка с 1% до 2,83 лева за брой, а книжата на бившия приватизационен фонд от масовата приватизация останаха без промяна на ниво от 0,84 лева за брой.

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ повиши пазарната си оценка с 7,9% до 0,21 лева за акция при оборот от над 25 хил. лева. Еврохолд България записа ръст от 2,15%. Софарма АД също отчете повишение от 0,82% до 2,6 лева за акция.
Акциите на Неохим понижиха стойността си с 0,7% до 26,80 лева за брой. Загуби претърпяха още акциите на Химимпорт, Синергон Холдинг, Лавена и Инвестор БГ.
Засилен интерес наблюдавахме на пазара за компенсаторни инструменти, като всички позиции отчетоха ръст м/у 3% и 13 %.

Близо 600 хил. бр. компенсаторни записи смениха собствеността си, а пазарната им цена се повиши с 13% до 26 стотинки за лев номинал. Сравнително по-скромни обеми регистрираха компенсационните бонове за земеделска земя, а цената им се повиши с 5,5% до 46 стотинки за лев номинал.

Този коментар е със съдействието на ИП „Бул Тренд Брокеридж” ООД, www.bulltrend-bg.com



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември. По-голямата част от оборота за..

публикувано на 30.09.16 в 17:30

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02