Доларът се успокои, след като търговците насочиха вниманието си към заседанието на ЕЦБ

Доларът се оттегли от скорошните върхове спрямо останалите основни валути и приключи нюйоркската сесия на загуба, след като търговците изместиха фокуса си към предстоящите през новата седмица заседания на ЕЦБ и на други монетарни институции, които съдържат в себе си потенциала да предизвикат сериозни движения на пазара.

Американската валута последва доларовия индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути и който приключи на загуба от 0,18% на 80.353. По-рано през миналата седмица той достигна върхове, който бяха видяни за последно в началото на април.

Обемите на търговията бяха ниски, тъй като търговците на валути коригираха балансите си преди края на месеца.

Еврото, което изгуби 1,65% спрямо долара от началото на май досега, също бе на печалба за деня от 0,26% до 1.3621, като преди това достигна дъно за сесията на 1.3699.

Вниманието на валутните и останалите световни пазари сега е твърдо фокусирано върху заседанието на ЕЦБ през тази седмица, като очакванията са за приемането на нови стимули от страна на банката.

Единната валута спечели и спрямо японската йена, която се оттегли от 4-месечните върхове и последно се разменяше на загуба от 0,23% спрямо еврото при курс 138.87 йени за едно евро.

В началото на миналата седмица доларът също бе на печалба спрямо йената, след като възвръщаемостите на американските правителствени облигации паднаха, като някои от дилърите споменаха за сериозни опционни залози в полза на това, че японската валута ще спечели нови позиции спрямо долара до края на новия месец, достигайки нива близки до 98 йени за долар.

В петък зелените пари се разменяха на загуба от 0,04% при курс 101.95.

Еврото загуби почти 3% спрямо долара само през последните три седмици, след като позициите му бяха подкопани от очакванията, че ЕЦБ ще приеме нови действия по вливането на свежи средства в икономиката на еврозоната и ще намали лихвените проценти.

Движението на еврото бе признак за известно разделение на пазара относно това дали е възможно валутата да падне още, независимо от действията на ЕЦБ през по време на заседанието.

Политиците от централните банки на Австралия, Канада и Великобритания също ще проведат своите заседания през новата седмица, когато ще бъдат обявени и широко следените данни за неселскостопанската заетост в САЩ.

Най-печелившата валута бе австралийският долар, който в петък срещна известна съпротива около 0.9320 и остана да се разменя на печалба от 0,05% при курс 0.9300.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25