Доларът се стабилизира в очакване на данните за заетостта

Доларът се стабилизира спрямо еврото и йената в четвъртък, след като леко поевтиня преди оповестяването на данните за неселскостопанската заетост, които може да подкрепят намеренията на Фед да повиши лихвения процент.

Еврото се разменяше за 1,0917 долара, отдалечавайки се още малко от 2-седмичното дъно на 1,0847, достигнато в средата на седмицата.

Щатската валута остана без особена промяна спрямо йената на 124,78. Доларът все пак остана на път да реализира печалба за седмицата от 0,7%, след като в сряда докосна 2-месечен връх на 125,01.

Оптимистичните икономически данни, които подкрепиха намеренията на Фед да затегне паричната политика, помогнаха на долара да достигне върха в сряда. Очаква се обаче петъчните данни за заетостта да изиграят по-съществена роля при оформянето на „зависимото от данни” решение на Фед относно повишаването на лихвения процент.

Сред останалите валути паундът продължи да поевтинява, след като АЦБ изпрати по-миролюбив сигнал от очакваното.

По време на заседанието в четвъртък само един член гласува в полза на незабавното увеличение на лихвения процент, докато повечето очаквания бяха за подкрепата на поне двама члена. АЦБ все пак намекна, че е възможно увеличението да започне в началото на следващата година.

Паундът поевтиня с 0,6% до 1,5510 долара.

Австралийският долар остана стабилен на 0,7361, на път да реализира печалба за седмицата от 0,6%. Тази седмица австралиецът се възползва от факта, че РБА пропусна да отбележи, че валутата е надценена.

Бул Тренд Трейдър 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25