Канадският и новозеландският долар в центъра на вниманието

Доларът нараства срещу йената, подкрепен от покачването на борсовите индекси и възстановяването на рисковите покупки, които също така водят и до рали на високо доходните валути като австралийския и канадския долар. Зелените пари са на 120.24 йени и увеличават печалбите си след вчерашното дъно на 118.88 като ръста на доходността по американските облигации също помага.

Щатската валута следва нова установена структура и се движи спрямо прилива и отлива на рискови покупки, които имат склоност да помагат на предлагащата сигурност йена и в по-малка степен на еврото, когато активи като акциите например са продавани. В момента е ред на долара да расте след напредъка на европейските и американските борсови индекси вчера, които бяха последвани днес от покачване на японските и китайските акции.

Китай миналия месец доведе до вълнения на пазарите, когато девалвира юана, което задълбочи опасенията за забавяне на китайската и световната икономика. Последваха разпродажби на акции в целия свят, но засега няма доказателства, че волатилността в Китай е навредила на местната или световната икономика.

Австралийският долар удари едноседмичен връх на 0.7071 и се отдалечи за два дни от шест и половина годзишното дъно от понеделник на 0.6892.

В момента в центъра на вниманието обаче са други валути и това са канадския и новозеландския долар преди решенията на техните централни банки. Очакванията са днес Канадската централна банка да остави лихвите без промяна на 0.5% в съответствие с последните положителни данни и след вече намалените през тази година лихви, въпреки че пазарните участници са подготвени за предпазливи изказвания. Решението ще бъде обявено в 16 часа българско време. По-късно през нощта следва Резервнта банка на Нова Зеландия от която обаче се очаква намаление на лихвите до 2.75%. Тук акцента е съсредоточен върху пресконференцита, която ще последва решението. На нея най-вероятно ще се сигнализира и за още едно намаление на лихвите.

Канадският долар е стабилен на 1.3180 след вчерашното покачване дошло при растежа на суровия петрол, който е основен експорт на Канада и при нарастването на индексите в целия свят. Миналият месец срив на петрола запрати канадския долар до 11-годишно дъно и нива от 1.3353. Новозеландският долар се покачи до 0.6389 при шест годишно дъно в края на август от 0.62. Еврото падна на 1.1170 и остава тази седмица в тесния рейндж от 1.1120-1.1230 срещу долара.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически анализ GBP/USD за 30.09.2016

GBP/USD През последните три месеца двойката се търгува в рейнджа между 1,28 и 1,35 като на няколко пъти бяха атакувани въпросните нива, но не бяха преодолени. Сега е поредната атака, този път в посока надолу към подкрепата при 1,28. Подкрепа е рекордното дъно на 1,28, което засега спира спада. Пробив надолу лесно може да отиде до 1,20...

публикувано на 30.09.16 в 08:30

Доларът се стабилизира след добри икономически данни

-   Долара се стабилизира след данни от САЩ подкрепящи повишение на лихвите -   Акциите от финансовия сектор под напрежение -   Индекса на потребителските цени в Япония с шести пореден месец на спад -   Фабричната активност в Китай се повиши незначително през септември Финалната оценка за БВП на САЩ през второто..

публикувано на 30.09.16 в 08:12

Доларът пада, но този път и йената го последва

-   Петролът се изстреля нагоре -   Акциите на енергийните компании – начело на растежа на финансовите пазари -   Доларовият индекс се понижи за четвърти пореден ден, но и йената пада ОПЕК прие предварително споразумение, според което ще намалее производството за първи път след осем години до нива между 32,5 и 33..

публикувано на 29.09.16 в 08:24

Рали на долара след дебата Клинтън - Тръмп

- Петролът се търгува около 45 долара за барел преди дискусиите днес в Алжир - Потребителското доверие в САЩ достигна най-високи стойности за последните девет години - Рали на долара след президентските дебати Иран отхвърли предложението да замрази сегашното си производство на нива от 3.6 милиона барела на ден и вместо това..

публикувано на 28.09.16 в 08:06

Мексиканското песо определи Хилари Клинтън за победил в първия президентски дебат в САЩ

Мексиканското песо поскъпна рязко през днешната азиатска търговия, тъй като инвеститорите на финансовите пазари прецениха, че Хилари Клинтън се е представила по-добре от Доналд Тръмп на проведения в ранните часове на деня първи телевизионен президентски дебат в САЩ. Точно преди седмица мексиканската валута се обезцени до рекордни исторически дъна..

публикувано на 27.09.16 в 11:25