Ръст при златото, фондовите пазари с разнопосочни движения

·  Йената поскъпна спрямо долара, с което се затвърди като най-добре представящата се валута от началото на годината

·  Уолстрийт приключи търговията на червено

·Благородните метали с повишение

Валутен пазар

Доларът записа понижение спрямо основните валути. Доларовият индекс, който измерва представянето на зелените пари спрямо кошницата от шест основни валути се понижи с 0.27% до 98.93.

AUD/USD се върна на нива под 0.7000 като следващата цел ще бъде дъното от септември на 0.6896. EUR/AUD отскочи от 100- дневната пълзяща средна, достигайки 1.5391. Следващата съпротива пред валутната двойка е нивото около 1.5850. Новозеландският долар падна до най-ниската си стойност от ноември миналата година. Следващата цел пред валутата е дъното от септември на 0.62. USD/CAD не спира със силният възходящ тренд. Двойката достига нови върхове всеки ден. Следващата цел ще бъде 1.4500.

Валутите на развиващите се пазари се движеха спокойно без сериозни движения. Повечето азиатци видяха подкрепа в САЩ, но не и паника.

Суровини

Златото поскъпна по време на вчерашната търговия с 0.6 на сто, достигайки 1094 долара за тройунция. Причина за доброто представяне на благородния метал бе подобряването на фондовия пазар в Китай. Сега пред златото се очертават като важни нивата на подкрепа при 1080 и 1070.

Среброто реализира също повишение. Металът поскъпна с 2.6% до 14.15 долара.

Платината записа ръст от 1.8 на сто като в края на сесията се търгуваше на нива около 848 долара за тройунция.

Основните метали получиха подкрепа след публикуването на силните данни за търговския баланс на Китай. За декември той е достигнал 60.1 спрямо 54.1 месец по-рано. Предварителните прогнози на икономисти бяха за ръст от 55.1. В резултат  на това вноса на мед и медни продукти в Китай (най-големият потребител в света) достигна 530 000 тона.

Петролът приключи поредната си сесия на червено. Понижението бе с 0.5% до 30.66 долара за барел. Сорт Брент записа по-лошо представяне. Той поевтиня с 1.7 на сто до 30.31 долара.

Капиталови пазари

Въпреки спада при китайските акции, европейските пазари започнаха позитивно търговската сесия. С изключение на немският DAX, който спадна с 0.2 на сто, останалите водещи европейски индекси затвориха на зелена територия. Отвъд океана американските акции записаха рязко понижение поради продължаващия спад при петрола. Сред водещите индекси най-слабо се представи Nasdaq, който отбеляза понижение от 3.4%.

При акциите най-слабо представяне направиха Amazon, които поевтиняха с4.5%, iShares Nasdaq Biotechnology ETF спаднаха също с 4.5%, а Apple се понижи с 2.5%. Ценните книжа на Netflix претърпяха най-сериозен спад от 10%.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стагнация на потребителските разходи в САЩ през август

След четири поредни месеца на растеж, през август потребителските разходи в САЩ останаха без промяна спрямо юли, което е сигнал за известна предпазливост сред американските домакинства на фона на все още слабия растеж на водещата световна икономика. Личните доходи в САЩ, включващи доходи от заплата и от други източници, нараснаха очаквано..

публикувано на 30.09.16 в 15:59

По-добро от очакваното представяне на британската икономика в месеците преди Brexit

Икономиката на Великобритания се представи изненадващо добре преди референдума на 23-ти юни за бъдещето на страната във или извън ЕС, нараствайки през второто тримесечие с по-солидно от предишните оценки темпо и спрямо това в началото на годината, показва окончателна оценка на британската статистика ONS. Брутният вътрешен продукт на..

публикувано на 30.09.16 в 13:55

Спад на безработицата в България до близо 7-годишно дъно при нейна стабилизация в целия ЕС

Безработицата в 28-те страни - членки на Европейския съюз стабилизира през август за четвърти пореден месец в 7-годишно дъно от 8,6%, като в същото време безработицата в България отбеляза понижение до 7,7%, достигайки най-ниско ниво от октомври 2009-а година, показват последните данни на Евростат. Безработицата в ЕС остана през август на..

публикувано на 30.09.16 в 13:05

Ускоряване на инфлацията в еврозоната през септември до близо двугодишен връх от 0,4 на сто

Инфлацията в еврозоната се ускори през септември до най-високо ниво от близо две години насам, но все още остава далеч под целевото ниво на Европейската централна банка, показват предварителни данни на Евростат. Индексът на потребителски цени (CPI) в 19-те страни-членки на единния валутен блок се повиши очаквано през септември с 0,4% на..

публикувано на 30.09.16 в 12:27

Поредно понижение на производствените цени в България през август

Производствените цени в България се понижават през август спрямо месец по-рано и бележат пореден спад на годишна база, показват данни на Националния статистически институт. Общият индекс на цените на производител в България (PPI индекс) намалява с 0,3% спрямо юли, когато се понижиха с 0,2 на сто. Понижение на цените се наблюдава в добивната..

публикувано на 30.09.16 в 12:10