Една секция с подвижна избирателна кутия ще има в община Карнобат

Архив
Снимка: Мила Младенова, БНР

Разкриване на една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия в община Карнобат определи Избирателната комисия в града. В решение от петък, публикувано в интернет, става ясно, че членовете й ще бъдат шестима. С него се изменя по-старо решение на комисията от края на септември, с което тогава броят им е бил от петима души.

Вписването в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия става със заявление, което трябва да се подаде не по-късно от 14 дни преди изборния ден, тоест – 14 октомври.

Това могат да направят избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия.

Когато избирателят не е подал заявление в този срок, може да гласува с подвижна избирателна кутия, ако заяви това не по-късно от 5 дни преди изборния ден - 23.10.2023 г. и при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна секционна комисия, уточняват от ЦИК.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Веселина Седларска за изборите: Видяхме филма, моля ви сега да ни пуснете и субтитрите

Много съм разочарован от тези избори , каза пред БНР писателят Христо Карастоянов. Той обясни това с отмяната на машинния вот на първия тур.  Според него въпросът с машините е изместил съществените проблеми на общините .  "Всичката ни такваз. Имаме електронно правителство и се чудим защо машината не работи, вместо да я включим в контакта...

публикувано на 08.11.23 в 09:25

12 дела в Административния съд в Благоевград срещу решения на ОИК за изборните резултати

Дванадесет са вече делата, образувани в Административния съд в Благоевград, срещу решения на Общинските избирателни комисии, с които се обявяват резултатите от изборите за  кмет и Общински съвет. Рекордьори са Сандански, Петрич и  Благоевград. Четири са  жалбите, с които се оспорват резултатите от изборите за общински съветници в Благоевград. Три от..

публикувано на 07.11.23 в 20:39
Областният управител Ивайло Антонов и кметът на Монтана Златко Живков.

Кметът на Монтана Златко Живков започна седмия си мандат

Две нови партии имат представителите в новоизбрания Общински съвет на Монтана. Кметът Златко Живков встъпи в седмия си мандат и продължава да държи рекорда за най-дълго управляващ кмет на областен център в страната.  Какви са амбициите на управляващите в Монтана В името на едно по-добро бъдеще на Монтана се заклеха 33-мата общински съветници. Те..

публикувано на 07.11.23 в 20:00

Първи заседания на новоизбраните Общински съвети в Алфатар и Кайнарджа

Първи заседания на новоизбраните Общински съвети се проведоха днес в Алфатар и Кайнарджа. Кметовете там – д-р Янка Господинова, на Алфатар и Любен Сивев, на Кайнарджа бяха избрани с убедителен резултат още на първия тур. Жени ще управляват община Алфатар, стана ясно след като Елис Талят от ДПС бе избрана за трети мандат като председател на..

публикувано на 07.11.23 в 19:59

Страхил Делийски: Пътят към нова левица е обединение на стари структури

След изборите в София е ясно, че някаква левица ще трябва да търси мобилизация и електорално представяне , иначе не е добре за цялостната ни политическа система. Трудно е да се каже как това може да се случи. Това каза пред БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски и коментира: "Пътищата за това не са много - търсене на широка..

публикувано на 07.11.23 в 17:45
Веселин Стойнев

Веселин Стойнев: Промените в ДПС се случват контролирано

Това е предизвестена оставка на Мустафа Карадайъ. Промените в ДПС се случват сякаш контролирано. Това коментира пред БНР журналистът Веселин Стойнев и добави: "За ДПС можем да си задаваме повече въпроси, отколкото да си обясняваме какво се случва, защото това е една доста енигматична и затворена партия". Мустафа Карадайъ е подал оставка..

публикувано на 07.11.23 в 17:30

Мустафа Карадайъ е подал оставка като председател на ДПС

Мустафа Карадайъ е подал оставка като председател на ДПС, съобщава БГНЕС. Агенцията допълва, че новината е била потвърдена за "24 часа" неофициално от източници от движението.  Не са ясни мотивите за този изненадващ ход на Карадайъ, който обаче бе прогнозиран от негови съпартийци. На рождения му ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган му пожела..

публикувано на 07.11.23 в 17:10

Образувани са 216 досъдебни производства за изборни нарушения

Общо 216 досъдебни производства за изборни нарушения са образувани във връзка с проведените местни избори, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Той добави, че вече има две присъди, както и други дела, по които МВР работи активно.  Това е с около 40% повече в сравнение с местните избори през 2019 г., допълни вътрешният министър.

публикувано на 07.11.23 в 17:10

БСП обжалва избора на общинари в Горна Оряховица

БСП обжалва във Великотърновския административен съд избора на общински съветници в Горна Оряховица. Делото е насрочено за разглеждане на 9 ноември и е по три жалби от общинския лидер на БСП и избран за общински съветник Огнян Стоянов срещу решението на Общинската избирателна комисия в Горна Оряховица за избора на общински съветници и..

публикувано на 07.11.23 в 17:00
Снимката е илюстративна.

Председател на СИК, обвинен в преправянето на изборни резултати, с мярка "подписка"

39-годишният Костадин Костадинов, обвинен в преправянето на изборните резултати за кмет в село Горно Александрово, е освободен от ареста. Районният съд в Сливен постанови за обвиняемия най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Досъдебно производство срещу председател на секция в село Горно Александрово Съдят председател на комисия, който..

публикувано на 07.11.23 в 16:55