Акция срещу купуването на гласове в София

Снимка: БГНЕС

Трима души са задържани в София при полицейска операция срещу купуването на гласове. Акцията е проведена в три столични квартала. 

Проверявани са търговски обекти в кварталите "Христо Ботев", "Модерно предградие" и "Филиповци". 

Повече информация се очаква, след като приключат действията на разследващите.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изтича срокът за заявления за гласуване с подвижна секция

До днес хора с трайни увреждания могат да поискат да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако са пропуснали да го направят до 25 май. Те могат да подадат заявление до Общината при положение, че в населеното място, където ще гласуват, има образувана подвижна секция за вота 2 в 1 на 9 юни. Поради множеството запитвания от Централната..

публикувано на 03.06.24 в 10:10

Пробен вот с машини ще се проведе днес в Попово

Община Попово ще организира и проведе с цел по-добра осведоменост на гражданите демонстрации със специализирани устройства за машинно гласуване. Днес от 10:00 до 12:00 ч. в зала БГ в Дома на културата "Димо Коларов" на пл. "Александър Стамболийски" №1 ще бъдат поставени устройства, на които обучители от РИК - Търговище ще демонстрират и обясняват на..

публикувано на 03.06.24 в 09:40

Спецоперация на полицията във Великотърновско

Специализирана полицейска операция се провежда във Великотърновска област. На много места има контролно-пропускателни пунктове. Проверяват се хора и автомобили. Работи се по сигнали за нарушения на политическите права на гражданите в последната седмица преди изборите. По неофициална информация в Горна Оряховица има задържани за грабежи,..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

Дискусия по "Хоризонт": Политическата нестабилност и възможните коалиции

Програма "Хоризонт" на БНР организира втората дискусия за изборите за народни представители на тема: Политическата нестабилност и възможните коалиции, конфигурации и лидерски решения - какво управление е необходимо на България? На въпросите на журналиста Диана Янкулова отговаря Тома Белев – съпредседател на ПП ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ, водач на..

публикувано на 02.06.24 в 11:40

Стартират обученията на членовете на СИК в Монтанско

В област Монтана от днес стартират обученията на членовете на секционните избирателни комисии. Те ще продължат до 6 юни, уточниха от Районната избирателна комисия От общините Брусарци и Медковец стартира обучението на членовете на секционните избирателни комисии в 12 Многомандатен избирателен район Монтана. 278 са стационарните комисии и седем..

публикувано на 01.06.24 в 17:02

Последен ден за регистрация на социологически агенции за проучвания в деня на вота

Днес е последен ден за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания "на изхода" на 9 юни - според хронограмата на Централната избирателна комисия. Резултатите от проучванията се оповестяват не по-рано от 20 часа на изборния ден и не преди обявяване края на изборния ден от ЦИК. Резултатите от допитвания до..

публикувано на 01.06.24 в 10:19

Дискусия по "Хоризонт": Политическата нестабилност и възможните коалиции

Политическата нестабилност и възможните коалиции, конфигурации и лидерски решения –какво управление е необходимо на България? Това е темата на безплатната дискусия, която програма "Хоризонт" на БНР организира за предстоящите избори за народни представители. На въпросите на журналиста Силвия Великова ще отговарят представителите на:..

публикувано на 01.06.24 в 09:00

Общественият съвет на ЦИК разпространи материали в помощ на гласоподавателите за вота 2 в 1

Общественият съвет към Централната избирателна комисия  разпространи информационни материали в помощ на гласоподавателите на изборите на 9 юни. В тях са посочени основните грешки при гласуването с хартиени бюлетини, които могат да ги направят недействителни, както и кои са основните стъпки при гласуването с машина. Днес е последният..

публикувано на 01.06.24 в 07:41

От 3 юни в Плевен предоставят изборните книжа и материали за предстоящите избори

От 3 юни в Плевен започва предоставяне на изборните книжа и материали за предстоящите избори на 9 юни на 11–те общини в областта. От днес всички документи се съхраняват в сградата на Областната администрация. Документите прие главният секретар и ръководител на техническия екип в Областна администрация, както и представители на РИК. Изборните..

публикувано на 31.05.24 в 22:13

"Плакатна война" в разгара на предизборната кампания в Кюстендилско

За "плакатна война" в разгара на предизборната кампания   в Кюстендилско сигнализират в местните партийни щабове. В Районната избирателна комисия е постъпила жалба от една от коалициите, че върху техните плакати наети от друга коалиция хора лепят плакати на конкурентите. Правят го и нощем. Това е нарушение на чл. 183, ал. 5 от Изборния кодекс...

публикувано на 31.05.24 в 18:50