ГЕРБ-СДС се регистрира за предсрочния вот в Монтана

Снимка: Любо Андреев


Коалицията „ГЕРБ – СДС" ще се бори за спечелването на 80 депутатски места в 51-ия парламент. Това заяви в Монтана лидерът на СДС Румен Христов, който е водач на листата на коалицията за изборите на 27 октомври.

България има нужда от правителство. За това от коалиция „ГЕРБ – СДС" сме си поставили амбициозната задача да направят 80 мандата, каза лидерът на СДС и водач на листата на коалицията в Монтана Румен Христов.

"С оглед да бъде улеснено състяването на правителство в следващия парламент".

На вота през юни в област Монтана „ГЕРБ – СДС"взе 13 254 гласа.

"Мисля, че имаме потенциал за още 700-800 гласа".

Синият лидер е категоричен, че след 27 октомври на страната е нужно.

"Редовно управление. Ние ще направим всичко възможно да се случи".

Областният координатор на ГЕРБ Монтана Ирена Димова очерта целите пред коалицията.

"Тръгваме за категорична победа. Малко не ни стигна за два мандата в миналите избори".

След Румен Христов на второ място в листата е бившият кмет на Лом д-р Георги Гаврилов. Следват Ивайло Ангелов, Полина Борисова общински съветник от Брусарци, Спас Зарчев от Вършец, настоящият заместник кмет на Монтана Станислав Станев, преподавателката от Лом Цветелина Каладжова и младият икономист от Монтана Християн Елвис.

В РИК Монтана до момента са регистрирани 16 партии и коалиции за извънредния вот.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

МЕЧ иска анти-ГЕРБ и анти-ДПС правителство, държи да получи МВР

Новата парламентарна формация е партия "МЕЧ". Преди минути нийният лидер на партията Радостин Василев посочи, че те ще настояват да бъде сформирано, цитирам "анти-ГЕРБ и анти-ДПС" правителство,  и искаха да получат Министертво на вътрешните работи в бъдещ кабинет.  Минути преди 12 ч. пред храм-паметника "Александър Невски" в София лидерът на партия..

публикувано на 28.10.24 в 12:52

На изборите в Турция за българския парламент са гласували 48 010 души

На изборите за Народно събрание в Турция са гласували 48 010 души. Това е малко по-висока избирателна активност спрямо изборите през юни, когато гласувалите бяха 46 495. Коалицията "Алианс за права и свободи - АПС" печели 64,76% от вота в Турция (29 496 гласа), докато "ДПС - Ново начало"- 28,46% (12 961 гласа). Най-много хора са упражнили..

публикувано на 28.10.24 в 12:32

100% обработени протоколи: ДПС-Ново начало е първа политическа сила в област Кърджали

В РИК Кърджали са обработени 100% от протоколите. Първа политическа сила в областта е  ДПС-Ново начало с 30 874 гласа или това са - 41.28%. Втори се подреждат АЛИАНС ЗА ПРАВА И СВОБОДИ - АПС. За тях са гласували 28 851 души или това е 38.57%.  Трети са ГЕРБ-СДС с 5 567 гласа или това са 7.44% Четвърти са КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА -..

публикувано на 28.10.24 в 12:31

Манол Пейков с преференции пренарежда листата на ПП-ДБ

Манол Пейков от ПП-ДБ пренарежда листата на коалицията в Пловдив-град.  При необходими 1441-а преференции той е получил 3 938, които го поставят на второ място в листата на ПП-ДБ. Той измества от втората позиция Стою Стоев и третата Катя Панева. Водачът на листата Асен Василев е получил 3423 гласа. Рекордьор по преференции е получил..

публикувано на 28.10.24 в 12:26

Какви избиратели отидоха до урните? Профили от екзитпол на "Галъп"

Данните от екзитпола дават интересна картина на типа избирател, който е отишъл вчера до урните. Това каза пред БНР  социологът Яница Петкова от "Галъп интернешънъл болкан". Типът избирател на ПП-ДБ е доста по-младежки в сравнение с този на ГЕРБ-СДС . При вота за ГЕРБ се разделят почти поравно висшистите и хората със средно образование,..

публикувано на 28.10.24 в 12:09

При 99,71% обработени протоколи: "Величие" е на ръба за 51-вото НС

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинните данни на Централната избирателна комисия при обработени 99,71% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и..

публикувано на 28.10.24 в 12:05

Главчев: Противодействахме на купения вот, нека политическите сили положат усилия за редовен кабинет

Премиерът Димитър Главчев обяви, че служебното правителство се е справило с купения вот. Това той обяви на полигона "Ново село" по време на учебно-щабни демонстрации на Многонационалната бойна група, с рамкова държава Италия. Като пример за справянето с купения вот той даде пример с увеличения брой проверки на избирателните машини...

публикувано на 28.10.24 в 11:56

23-годишен е осъден за купуване на гласове в Плевен

В Плевен 23-годишен е осъден за купуване на гласове. От началото на октомври са задържани 14 души за нарушения на изборното законодателството, образувани са седем досъдебни производства, съобщиха от МВР. Подсъдимият се е признал за виновен и Районният съд го осъди на шест месеца при първоначален общ режим.  "Подсъдимият се призна за виновен в..

публикувано на 28.10.24 в 11:31
Делян Пеевски

"ДПС-Ново начало“ е втора сила в област Благоевград, разликата с ГЕРБ е над 11%

Коалицията на Делян Пеевски "ДПС-Ново начало“ е втора политическа сила в област Благоевград, но разликата с ГЕРБ е над 11 процента. Това показват данните при 100 процента обработени протоколи от проведените вчера извънредните парламентарни избори.  Седем партии и коалиции преминаха 4-процентовата бариера в Благоевградски избирателен район...

публикувано на 28.10.24 в 11:30
проф. Костадин Ангерлов и Димитър Николов

Димитър Николов отново пренареди листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново

Директорът на бившата медийна група на Делян Певски Димитър Николов за седми път пренареди листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново. От политическите формации в областта най-много са увеличили подкрепата си от партия "Има такъв народ", като са привлекли с 30 % повече гласове от вота през юни.  Димитър Николов с 2551-а преференции пренареди..

публикувано на 28.10.24 в 11:20