Радев се среща с представителите на институциите, отговорни за подготовката на вота

Румен Радев
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев ще проведе среща с представители на институциите, отговорни за подготовката на предстоящите избори за Народно събрание и за гарантирането на честността на вота.

За участие са поканени служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, определен от Министерския съвет за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, както и служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков и изпълняващият фнкциите главен прокурор Борислав Сарафов, а също и представители на ЦИК и ДАНС.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция на полицията срещу купения вот в Монтана

Акция на полицията срещу купения вот днес се проведе на територията на всички общини в област Монтана. Обект на проверка от страна на униформените са лица, свързани с нарушаване изборните права на гражданите. В три хранителни магазина във Вършец и Лом са намерени и иззети тетрадки с имена на хора и парични суми срещу тях, съобщават от..

публикувано на 09.10.24 в 20:29

Водач на листа в Кюстендил признава, че коалицията му ще купува гласове

Водач на листа за 10 МИР-Кюстендил признава в анкета, че коалицията му ще купува гласове за вота на 27 октомври. Случаят предизвика предизборен скандал в района - самият сгафил политик признал, че е отговорил на анкетата по този начин и не го отрича. На въпроса "Според вас коя партия или коалиция ще купува най-много гласове за предстоящите..

публикувано на 09.10.24 в 16:12
Президентът Румен Радев проведе среща с представители на институциите, отговорни за подготовката на предстоящите избори - 9 октомври 2024 г.

Президентът иска убедителни действия срещу купуването на гласове и поръчителите

Призив за убедителни действия срещу купуването на гласове и неговите поръчители отправи президентът Румен Радев пред представители на институциите, отговорни за провеждане на изборите. В срещата  при държавния глава участват министърът на вътрешните работи Атанас Илков, министърът, който координира подготовката за вота - Росен Карадимов,..

публикувано на 09.10.24 в 15:31
Министърът на вътрешните работи Атанас Илков (в центъра), министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов (вдясно) и министърът на електронното управление Валентин Мундров (вляво) на брифинг за подготовката на изборите - 9 октомври 2024 г.

МВР е предприело действия, за да не бъде допуснато изкривяване на вота

МВР е предприело различни действия, за да не бъде допуснато изкривяване на вота на предстоящите предсрочни парламентарни избори, министърът на вътрешните работи Атанас Илков. Той подчерта, че се работи по всеки постъпил в МВР сигнал за купен и корпоративен вот. Министър Атанас Илков е категоричен, че няма сигнал, постъпил по официален ред, по..

публикувано на 09.10.24 в 14:24

Безплатен диспут по "Хоризонт": Парламент 51– битка за гражданско доверие

Програма "Хоризонт" на Българското национално радио организира втория си безплатен диспут в рамките на предизборната кампания за насрочените на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Темата е: "51-ият парламент – тест за политическа зрялост и битка за гражданско доверие". На въпросите на журналиста Спас Крайнин отговарят..

публикувано на 09.10.24 в 14:05

Акция срещу купения вот тече и в Монтана

Акция на полицията срещу купения вот тече в Монтана. Тя стартира тази сутрин. До момента няма задържани лица, каза комисар Йордан Христов, началник на "Охранителна полиция" в Монтана. "Извършват се проверки в съответни тържища за продажба на дървесина, автокъщи, автомоморги, включително търговски обекти, хранителни магазини", поясни той...

публикувано на 09.10.24 в 12:38

Главчев: Предприемат се всички мерки, за да няма манипулация при вота

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че властите, заедно с Централната избирателна комисия, вземат всички мерки, за да няма манипулация при гласуването както с хартиените бюлетини, така и с машините.  Той напомни на министрите от служебното правителство, че основната им задача е да организират честни и прозрачни избори. "С оглед на това да..

публикувано на 09.10.24 в 12:05

Полицейска спецакция срещу търговията в гласове в Пазарджишка област

Днес на територията на цялата Пазарджишка област се провежда полицейска операция, свързана със защита на избирателните права на гражданите.   Униформените ще действат и по линия на разпространението на наркотици и на битовата престъпност. Проверки има на отделни адреси на криминално проявени жители, както и по пътищата. Резултати от акцията..

публикувано на 09.10.24 в 11:46

Демонстрационно гласуване с машини в 8 общини в Кюстендилско

В Кюстендилска област в 8 общини ще има демонстрации за гласуване с машини за изборите на 27 октомври.  Устройствата ще са на разположение на общинските администрации по график, обявен от РИК. В най-малката община в България -Трекляно, се гласува само с хартиена бюлетина. Демомашини ще има между 12 и 17 октомври в община Бобов дол,..

публикувано на 09.10.24 в 10:13

В изборния ден – връщаме часовениците си с час назад

На изборния ден – 27 октомври, ще преминем към зимно време (връщаме часовниците с час назад). Тоест, този ден ще спим с един час повече.  Смартфони, таблети, компютри и ще се погрижат за тази актуализация автоматично, но останалите устройства може да изискват ръчна настройка. Сутрините и вечерите ни ще са тъмни и денят ще ни се струва по-кратък.  В..

публикувано на 09.10.24 в 09:47