Над 40 души от Плевенска област са поставени под наблюдение и контрол във връзка с предстоящия парламентарен вот

В Плевенска област повече от  40 души, за които са получавани сигнали в предишни избори, че опитват да купуват гласове, са поставени под наблюдение и контрол за предстоящите парламентарни избори. Търговците на гласове са предимно от общините Плевен, Никопол и Червен бряг.

Това е само една от предприетите мерки за опазване на обществения ред и противодействие на престъпленията при подготовката и провеждането на предстоящите избори за 43-тото Народно събрание, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Плевен главен инспектор Йордан Каменов. За охраната на избирателните секции в района ще бъдат ангажирани 530 полицаи. Създаден е и междуведомствен щаб, с представители на полицията, прокуратурата и ДАНС, за бърза реакция и компетентно становище при сигнали за нарушаване на изборния процес и извършени престъпления, свързани с купуването на гласове.

До момента в полицията в Плевен е постъпил само един сигнал за купуване на гласове в Белене, който след проверка се оказал недействителен. При многото сигнали, получени при провеждането на изборите за европарламент през май тази година, доказани нарушения не е имало.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!