Полицията във Видин въведе извънредни мерки срещу опити за купуване на гласове на изборите

Снимка: РАДИО ВИДИН

Полицията във Видин въведе извънредни мерки срещу опити за купуване на гласове на изборите. Следят се лицата, за които има сигнали за подобни злоупотреби. Създадено е и междуведомствено звено за обезпечаване на сигурността на вота. В него участват Окръжната прокуратура, Териториалната дирекция на агенция "Национална сигурност" и Областната дирекция на МВР. 

Полицаи във Видин наблюдават лицата, за които има сигнали за купуване на гласове на предишни избори. Провеждат се ежедневни срещи с тях, съобщи заместник-директорът на Областната дирекция на МВРкомисар Ваньо Димитров:

Извели сме лицата, за които имаме данни, че се занимават с така нареченото "купуване на гласове". Провеждат се срещи с тях. Предупреждаваме ги, включително с протокол за предупреждение, да не се занимават с подобна престъпна дейност.

От началото на настоящата предизборна кампания в Областната дирекция не се постъпвали сигнали за опити за купуване на гласове. Със скрита камера на предишния вот телевизия засне експеримент да бъдат купени гласове на избиратели във Видин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!