Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха досъдебното производство срещу бившата директорка на разградския театър

С постановление на Районната прокуратура в Разград, досъдебното призводство срещу бившата директорка на Държавния музикално-драматичен театър „Назъм Хикмет” Емине Халил е временно спряно.
Причината е, че много от свидетелите, които е трябвало да бъдат разпитани, не са били намерени. Някои от тях са извън страната и са обявени за издирване, обясни говорителят на Окръжната прокуратура Милена Пенчикова.
Обвиненията срещу Халил са, че неправомерно е предоставила държавно имущество за ползване на фирма „Антора” ЕАД Разград и че е сключила неизгодна сделка със същата фирма, от което са произлезли значителни вреди за театралната институция, както и затова че за времето от 7 май 2009 г. до 5 юли 2009 г. в Разград е принудила седем души да участват против волята им в предизборната кампания на ДПС, като за това е злоупотребила с властта си на директор на театъра. Досъдебното производтво бе образувано през септември миналата година след сигнал на областния управител Валентин Василев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Разградско по-активни

В Разградска област избирателната активност към 16:00 ч. в изборите за народни преставители е 21.3%. докато През миналата година на изборите за Народно събрание към 16 ч. са гласували 25.81% от жителите на Разградска област с право на глас. В днешните избори за Европарламент до урните в Лудогорието са отишли е близо 25% от хората с право на глас...

публикувано на 09.06.24 в 17:28

Кабина от плат

Основателен е сигналът за нарушения в подредбата на изборни помещения в две секции в село Гецово, реши Районната избирателна комисия в Разград. Гласуването с хартиени бюлетини е извършвано в кабина, оградена с плат, а машината е била поставена зад параван.  По време на проверката тези нередности са били отстранени и представителите на РИК-Разград са..

публикувано на 09.06.24 в 16:12

Отново проблем с машините

Проблеми с машините има в няколко секции в област Разград. Това каза за Радио Шумен Юмгюл Ахмедова, говорител и секретар на Районната избирателна комисия.   "Проблемът е, че на моменти устройството отпечатва празна бюлетина или половинка от машинното гласуване. По указания на Централната избирателна комисия, когато не е изписан вотът на избирателя, се..

публикувано на 09.06.24 в 14:00

По-активни на евровота

Избирателите в Разградска област са по-активни на евровота. Това показват данните на Областната администрация за избирателната активност на изборите 2 в 1 към 11:00 часа в областта.  В евровота своя глас са дали 11, 59% от общо 108 158 избиратели, или 12 539 души. Първенци по активност са община Цар Калоян и Лозница, съответно 15,22% и 15,03%. Следват..

публикувано на 09.06.24 в 11:48

Спокоен старт на изборите в Разградско

Всички секции в област Разград са отворили навреме. Това каза за Радио Шумен Юмигюл Ахмедова, секретар и говорител на РИК. Направени се единични замени на членове на секции в отделни общини, без това да препятства нормалното откриване на изборния ден. Без жалби и сигнали за изборни нарушения е преминал денят за размисъл в областта.  В 7:00 часа..

публикувано на 09.06.24 в 08:05

Потрошиха стъклата на партиен офис

Сигнал за счупени стъкла на офис на политическа партия в Разград е получен на 6 юни сутринта, съобщават от полицията. По първоначални данни, неизвестно лице е направило това около 02.00 часа през нощта. В хода на образуваното досъдебно производство са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия.  Установено е, че извършител на..

публикувано на 07.06.24 в 12:16

Подхвърлената змия била препарирана

Досъдебно производство ръководи Районна прокуратура в Разград във връзка със случай на подхвърлена змия в сградата на общината.  Радио Шумен припомня, че вчера двама мъже са посетили гише за плащане на данъци и такси в община Разград, като на тръгване оставили на видно място змия. Това е уплашило общинските служители, които са сигнализирали за..

публикувано на 06.06.24 в 15:18