Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Космически кулинарни изкушения хапват в Силистра

"Космическа кулинария" е конкурсът, който се провежда днес в Професионалната гимназия по икономика в Силистра. Ще участват учениците от 10 и 12 клас в специалността "Производство на кулинарни изделия и напитки". От различни хранителни продукти младежите ще изработят звезди, планети, космически кораби и дори извънземни същества, каза за Радио Шумен директорът на гимназията Дочка Милушева. Конкурсът ще завърши с изложба в училището и награждаване на най-добрите. А тази вечер гостите на партито в обсерваторията в Силистра ще могат и да опитат "космическите" кулинарни изкушения.
Алея на космонавтите ще направят днес силистренци, засаждайки дървета в дунавския парк на града по случа петдесетата годишнина от първия полет на човек в Космоса.
50 хвърчила ще пуснат възпитаници на училището “Юрий Гагарин”. Предвидено е в Крайдунавска Добруджа да гостува първият български космонавт Георги Иванов.
В Дулово от 12 ч ще има Парад на хвърчилата с участието на деца от детските градини и училищата в града.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съвместни полицейски проверки

Съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон. През тази година съвместната контролна дейност ще стартира на 16 юни и ще продължи до средата на септември. Практиката показва, че освен контролен, инициативата има и силен превантивен ефект...

публикувано на 14.06.24 в 09:53

Нови зони за отдих

10 проекта са спечелени по програмата „Околна среда“ в община Тутракан. Кметът Димитър Стефанов и кметовете на населените места вече са уточнили подготвителните дейности, свързани с осъществяването им. Д-р Стефанов призова за по-голяма експедитивност в работата, за да има и навременно одобрение на разходите.  В селата Пожарево, Белица, Варненци,..

публикувано на 14.06.24 в 08:58

Опасност от пожари

Повишен е индексът за риск от пожари на територията на Силистренска област. Това показват данните на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщават от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Затова от противопожарната служба призовават да не се използва открит огън за почистване на сухи треви.  През..

публикувано на 12.06.24 в 11:17

Поредният пиян на пътя

Бързо производство е започнато в РУ-Дулово за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от силистренската полиция. 43-годишен с лек автомобил „Фолксваген“ бил спрян за полицейска проверка на 11 юни в село Поройно. С дрегер били отчетени 1.46 промила.  Той е отказал да даде кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа в полицейското..

публикувано на 12.06.24 в 09:44

Публично обсъждане на бюджета

Публично обсъждане на изпълнението на бюджета на община Силистра за миналата година е насрочено за 17 юни. То ще се проведе от 17:00 ч. в заседателната зала на Общинския съвет.  Председателят на съвета кани за участие в дискусията жителите на общината, представителите на синдикатите, на бизнеса, на неправителствения сектор, както и всички..

публикувано на 12.06.24 в 09:02

Разместване в листите

Преференции в листата на ГЕРБ-СДС в Силистра изпратиха последния в нея Милен Делийски на второ място. Бизнесменът събра 2018 брой преференции, което доведе до пренареждането в листата. Разместването на кандидатите за народни представители в Силистренско ще има само в партийната листа на ГЕРБ-СДС. Минимумът за пренареждане е 7% от общия брой гласове,..

публикувано на 11.06.24 в 14:55

Опасност от пожари

Повишен е индексът за риск от пожари на територията на Силистренска област. Това показват данните на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Очакваните високи температури и опасно горещото време днес и през следващите дни са предпоставка за възникване и..

публикувано на 11.06.24 в 09:51