Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязват Деня на космонавтиката в Русе

Фото-експозиция, посветена на Юрий Гагарин и първия полет на човек в Космоса, се открива от 10 ч днес в централното фоайе на Ректората на Русенския университет. Съвместната инициатива на Генералното консулство на Руската федерация в Русе и катедра „Физика” на висшето училище е първото от поредица събития, с които университетът се включва в световното честване на Деня на космонавтиката.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Признание за митрополит Наум

Русенският митрополит Наум е удостоен със званието „Почетен гражданин на Русе“. Това стана по време на тържествената церемония, открита от председателя на Общинския съвет в Русе акад. Христо Белоев.   Вносителят на предложението е кметът на общината Пенчо Милков. Почетното звание бе присъдено с решение на Общинския съвет на сесия в края на май...

публикувано на 14.06.24 в 14:36

Завърши аварийният ремонт

Завърши аварийният ремонт на настилката на Дунав мост при Русе. Движението по съоръжението е възстановено и се осъществява без ограничения. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).    Оттам информират още, че фирмата изпълнител е приключила предвидените дейности по-бързо от предвидения срок. Ремонтните дейности бяха необходими,..

публикувано на 14.06.24 в 14:13

И в Русе разчистват след бурята

С над 70 служители, автовишки и товарна техника общинските предприятие „Паркстрой“ и „Комунални дейности“ действат по десетките сигнали за паднали дървета и клони след снощната буря в Русе.  Фирма „Нелсен чистота“ е активирала всички 160 служители и цялата налична техника, като мобилни групи почистват и уличните шахти в Русе от паднали листа и наноси...

публикувано на 14.06.24 в 14:05

Училища предлагат обучение

Втори ден продължава 23-ото издание на „Панорама на средното образование“, което се провежда в Русе на алеята пред хотел „Дунав“ в Русе.  Форумът се организира от община Русе съвместно с Регионалното управление на образованието. Целта е да бъдат информирани хората за възможностите за обучение в русенските средни училища и професионални гимназии.  В..

публикувано на 14.06.24 в 08:47

Ремонтират Дунав мост

Продължава новата организация на движение на Дунав мост при Русе. Тя се налага заради авариен ремонт на настилката на съоръжението. При натрупване на изчакващи леки автомобили, те ще преминават при облекчени проверки от граничните власти.  Според заместник областния управител на област Русе Георги Георгиев, приоритетно трябва да се работи върху..

публикувано на 14.06.24 в 08:42
Американският астронавт Андрю Морган

Девет деца на космически лагер

9 ученици от Русе ще участват в космическия лагер в турския град Измир. Те са възпитаници на различни училища в дунавския град. Двама от тях - Константин Исаев и Никола Добрев, ще се включат безплатно в програмата, след като получиха пълна стипендия, осигурена от община Русе и Центъра за творческо обучение. Те бяха определени от национално жури за..

публикувано на 13.06.24 в 09:02

Германски хирург в Русе

Един от известните германски хирурзи в областта на ортопедията и травматологията д-р Клаус Петер Йохан за трети път идва в УМБАЛ „Медика Русе“. Той ще има платени прегледи на 21 и 22 юни, като желаещите трябва да се запишат предварително на телефоните на регистратурата в лечебното заведение.  Освен, че ще преглежда амбулаторно пациенти с екип..

публикувано на 13.06.24 в 08:45