Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дадоха два дни отсрочка на търговците за свързване на касовите си апарати със сървърите на НАП

Два дни отсрочка ще имат всички търговци, които не са свързали касовите си апарати със сървърите на Националната агенция за приходите, съобщиха от данъчната служба. Това се получава заради факта, че последният ден за осигуряване на дистанционната връзка – 31 март, е неработен. Това означава, че търговците, които не са свързали апаратите си с Приходната агенция до полунощ на втори април, няма да бъде санкциониран. Проверките на данъчните ще започнат от 3 април. До момента в НАП отчитат оборотите си малко над 260 000 касови апарати. Очаква се общият брой до изтичане на крайния срок да достигне 300 000. Същият е и срокът, в който всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си. Санкциите за неспазилите закона могат да достигнат до 10 000 лв. и запечатване на търговския обект.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново рухна къщата паметник на културата

За ново срутване на къщата на ул. "Цар Освободител" 125 в Шумен съобщават от полицията. С ъздава се организация за затваряне на движението по участъка. По-късно стана ясно, че улицата е затворена за движение.  Обозначена е със знаци. Радио Шумен припомня, че на 6 юни късно вечерта се срути покривът на опасната къща - паметник на културата...

публикувано на 08.07.24 в 19:39

Отиде си кметът на Ясенково

Кметът на село Ясенково, община Венец, Насуф Недрет Якуб е починал внезапно. За това съобщават от общинската администрация на Венец в официалната си страница във Фейсбук. "Загубата ни е толкова голяма, че не може да бъде описана с думи. Насуф за кратко време успя да спечели сърцата на малки и големи. Като вдъхновяващ колега, човек с голямо сърце,..

публикувано на 08.07.24 в 16:41

Новият областен прие властта

Новият областен управител на област Шумен Бейнур Ахмед и заместникът му Диян Димитров се представиха официално пред медиите днес.  Ахмед обяви, че е член на ДПС, въпреки, че в последните години не се е занимавал активно с политическа дейност.  „Благодаря на Министерския съвет за гласуваното доверие. Надявам се с бъдещите си действия да удовлетворя това,..

публикувано на 08.07.24 в 16:09

Министърът на иновациите в Шумен

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов ще посети утре Шумен. Това съобщават от община Шумен. В 15:30 часа той ще разгледа Индустриалния парк. Очаква се да бъде придружен от Деляна Иванова, изпълнителен директор на надзорния съвет на Българската банка за развитие. За 16.30 часа е предвиден брифинг с представители на медиите в зала 203..

публикувано на 08.07.24 в 15:47

Признание за гл. инспектор Райнов

С почетен знак на МВР за постигнати резултати и доказан професионализъм е награден началникът на РУ - Нови пазар главен инспектор Веселин Райнов. Отличието беше връчено пред състава на полицейското управление и на участъка на полицията в Каспичан от директора на Областната дирекция на МВР - Шумен ст. комисар Георги Гендов. "Това е оценка за нашия..

публикувано на 08.07.24 в 14:45
Шуменски университет

Свободни места в 37 специалности

В 37 специалности на Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ има свободни места, стана ясно след излизането на първото класиране. Всички приети студенти по първо желание, могат да се запишат окончателно от днес - 8 юли, до 13 юли включително.  В същия срок класираните по второ, трето и следващо желание трябва да подадат заяв­ление и да..

публикувано на 08.07.24 в 13:47

Младежи преоткриват Европа

Информационно събитие, което ще представи различни възможности за пътуване, обучение и личностно развитие чрез програмите "Еразъм+" и "Европейски корпус за солидарност", организира фондация "Подобри" в Шумен, съобщава БТА.  То ще се проведе днес в Общински младежки дом Шумен, който е партньор и домакин на инициативата, каза Петър Бодуров -..

публикувано на 08.07.24 в 12:31