Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С рали на трабанти започва празника на Лозница

С деветото издание на рали на трабанти ще започне традиция селищният празник на Лозница днес. Тържествата започват от 10 часа, а от 16 часа Общинският детски комплекс организира състезание по рисунка на асфалт на тема „Моят град” и спортно-състезателни игри с велосипеди, с чували, с топки, с препятствия, щафетни игри и народна топка. От 18.30 ч. е фолклорния концерт на състави от общината, а изпълненията на фолкпевиците Росица Пейчева и Вероника са от 20.30 ч, сред което прадникът продължава с дискотека. Традиционният турнир по народни борби ще се поведе в неделя от 10 ч. на Градския стадион, а от 16.30 е футболната среща между отборите на „Вихър” – Лозница и тима на Мортагоново.
 
                                                           


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пуснаха под гаранция "Мозъка" и "Посредника"

Обвиняемите по разследването за източването на разградския театър Петър Писков и Атанас Георгиев излизат от ареста срещу парични гаранции от 15 и 10 хиляди лева. Според съда нищо до момента не свързва Писков с разследваните престъпления. Припомняме, че прокуратурата посочи програмиста от Пазарджик като „мозък“ на схемата, по която се..

публикувано на 08.10.24 в 14:23

Нов асфалт по пътя към депото

Завърши ремонтът на трикилометровия участък от пътя към Регионалното депо за отпадъци между жп прелезите за Ясеновец и за Дянково. Пътят вече е отворен за движение, съобщават от общинската администрация в Разград. Прочистени са храстите, на мястото на компрометираните банкети са изградени нови, подобрена е възможността за отводняване на пътя...

публикувано на 08.10.24 в 11:53

Водач избяга от полицията

Водач опита да избегне полицейска проверка в исперихското село Делчево. Това съобщават от разградската полиция. Около 16:00 часа на 7 октомври полицейски екип спира автомобил „Фолксваген Шаран“ в селото. При поискване на лични документи и документи на колата, водачът изоставя превозното средство, побягва и се укрива.  В хода на проведените незабавни..

публикувано на 08.10.24 в 09:49

9 години затвор за убийство

24-годишен разградчанин беше осъден на 9 години затвор при строг режим.  Той е признат за виновен за опит умишлено да умъртви майката на децата си в условията на домашно насилие, както и по второто обвинение - за причиняване на средна телесна повреда на малолетно лице, роднина на жената, с която съжителствал.  Присъдата подлежи на протест и..

публикувано на 08.10.24 в 09:40

Подкрепа за деца в нужда

Близо 200 деца и техните семейства получават услуги по проекта „Подобряване качеството на живот на деца в нужда от общините Разград, Исперих, Лозница и Самуил и насърчаване на тяхното социално включване”. Дейностите се реализират от Сдружение "Жанета" съобщи за БТА председателят на организацията Грациела Ранкова. По проекта се правят здравни и..

публикувано на 04.10.24 в 09:34

Планират общи проекти

Различни сфери за бъдещо съвместно сътрудничество между областните управители на   Велико Търново и Разград обсъдиха екипи от двете администрации. Поводът за срещата беше предстоящата възможност за реализиране на проекти на мерки за енергийна ефективност на административни сгради – държавна собственост с европейско финансиране от  Програма..

публикувано на 03.10.24 в 14:39

Разходка в парка

С разходка в парка Разград отбелязва Световния ден на ходенето в събота. Спортната проява е насрочена за 10:00 ч. пред "Ронда" в Градския парк. Всички желаещи ще могат да извървят маршрут с дължина 2 км. на територията на парка. За по-малките участници е предвидена стрелба във футболна врата от въздуха. О рганизаторите са предвидили томбола с..

публикувано на 03.10.24 в 08:57