Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТЕЦ-Шумен заведе 32 иска срещу длъжници

32 иска срещу длъжници внесоха от „Топлофикация” Шумен в Районния съд. През тази седмица започна акция на дружеството за събиране на стари задължения, каза за Радио Шумен управителят инж. Петър Петров. По съдебен ред ще се търсят над 200 000 лв., които са неплатени сметки - предимно на граждани. Длъжниците ще имат възможност да платят доброволно задълженията си и тогава делото срещу тях ще бъде прекратявано, уточни Петров.
Проверка на Радио Шумен показа, че и в момента има абонати, които погасяват стари сметки, но те са твърде малко. Събраните средства ще помогнат на дружеството да покрие текущите си разходи и подготовката на документите за приватизация, счита Петров. Все още не са платени дължимите заплати към служителите, заради което от Инспекцията по труда са наложили санкция от  4 500 лв.
Радио Шумен припомня, че топлоподаване миналата зима нямаше.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха нов STEM център

Официално бе открит STEM центърът в шуменската математическа гимназия. Той е разположен на площ от 360 кв. м. В него има два компютърни кабинета и 6 високотехнологични оборудвани класни стаи, както и зала с различни обособени зони. Тържествената церемония се състоя в новата STEM зала, а приветствие към всички отправи зам.-министърът на образованието..

публикувано на 21.10.24 в 16:14
Община Шумен

Общината взема Безистена и басейна

С договор за доброволна делба ще бъдат уредени имуществените отношения между община Шумен и фирмата, която стопанисва хотелски комплекс "Шумен" .  "В момента общината притежава 32% от комплекса, а темата със собствеността беше разглеждана преди няколко месеца", коментира заместник-кметът по икономическо развитие на община Шумен Николай Колев...

публикувано на 21.10.24 в 16:02

Половин Шумен без вода утре

Част от Шумен остава без вода утре - 22 октомври, съобщават от ВиК. Този път   причината е профилактика на Енерго Про.  Без електричество от 08:30 часа до 16:30 часа ще са помпените станция трети и пети подем, които снабдяват с вода високата и най-високата зона на Шумен. Вода няма да има от 10:00 ч. до възстановяване на електрозахранването в..

публикувано на 21.10.24 в 15:38

Обществена поръчка за стадиона

Общо три са подадените оферти в обявената от община Шумен обществена поръчка за реконструкция и реновиране на градския стадион „Панайот Волов“. Оферти в срок са подали: „Волов“ ДЗЗД („Автомагистрали – Черно море“ АД и „Планекс Варна“ ООД), „Стар конструкшън“ ЕООД – София и „Алди комерс груп“ ЕООД – София. Прогнозната стойност на обявената..

публикувано на 21.10.24 в 15:30

Неравностите на кръговото под въпрос

Някои от изкуствените ограничители на скоростта в Шумен не отговарят на изискванията на новата Наредба за условията и начините за изграждане и монтиране на т.нар. легнали полицаи, която влезе в сила преди дни. Това стана ясно по време на ежеседмичният брифинг на „Пътна полиция“ – Шумен.  Според началника главен инспектор Веселин Георгиев, изкуствените..

публикувано на 21.10.24 в 14:07

11 загинали в катастрофи

622 са регистрираните пътнотранспортни произшествия в област Шумен от началото на годината до днес. 129 от тях са тежки, в които са загинали 11 и са ранени 144 души. В сравнение със същия период на 2023 година се отчита увеличение на тежките ПТП с 6 , намаление на загиналите с 3 и намаление на броя ранени участници с 3. Това съобщават от шуменската..

публикувано на 21.10.24 в 13:17

Рецидивист без книжка на пътя

41-годишен шуменец е засечен за трети път да кара лек автомобил, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 9:00 часа тази сутрин на кръстовище на улиците „Петър Берон“ и „Ген. Скобелев“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил "Фолксваген Поло“ с шуменска регистрация...

публикувано на 21.10.24 в 13:04