Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП-Силистра проверява магазините за китайски стоки

детски играчки опасни стоки
Снимка: БГНЕС

20 пъти по-висок оборот отчетоха служители от Националната агенция по приходите в Силистра по време на открито наблюдение в магазин за китайски стоки в града. Преди пристигането на инспекторите собственикът обявил среден дневен оборот от 189 лв. В присъствието на екипа на приходната агенция оборотът скочил до 4 000 лева. НАП започва проверки на китайските магазини след получени сигнали от граждани за неиздаване на касови бележки. До момента направените инспекции са три, съставени са четири акта за административни нарушения -  три за неиздаване на фискален бон и един за неводене на касова книга.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболен турнир с кауза

Ученически футболен турнир в Силистра събра средства за лечението на 11-годишния Дани, който страда от онкологично заболяване, съобщиха за БТА организаторите от местния ученически парламент.    В благотворителния турнир се включиха отборите на Спортното училище „Дръстър“, Природоматематическата гимназия "Св. Климент Охридски” и Езиковата гимназия..

публикувано на 29.05.24 в 08:43

Общинската болница се отчита

Редовно заседание ще проведе Общинският съвет в Тутракан. В дневния ред са включени за разглеждане 10 докладни записки.  Заседанието ще започне с отчет за дейността на общинската болница, който ще бъде представен от управителя на здравното заведение д-р Богомил Бойчев. Ще бъде избран и регистриран одитор за заверка на годишния финансов отчет на..

публикувано на 29.05.24 в 08:24

Син наруши ограничителна заповед

48-годишен е задържан за нарушение на заповед за незабавна защита от домашно насилие. Това съобщават от силистренската полиция. На 27 май в село Професор Иширково той приближил на по-малко от 150 метра дома на родителите си в селото, с което нарушил ограничителна заповед, издадена от Районния съд в Силистра.  Задържан е в полицейския арест за..

публикувано на 28.05.24 в 09:53
Община Главиница

67 500 лева за екопроекти

Пет проекта в община Главиница са одобрени за финансиране в кампанията „За чиста околна среда“ от Програмата за управление дейностите по опазване на околната среда.  Осигуреното финансиране е 67 500 лева, съобщават от местната администрация.  По 15 000 лева се отпускат на кметствата в Суходол, Ножарево и Дичево за изграждането на зони за отдих. В..

публикувано на 28.05.24 в 09:11
Община Тутракан

Тутракан с екопроект

Община Тутракан ще закрие и рекултивира общинското депо за неопасни отпадъци. Проектът е на стойност над 7 420 000 лева, а договорът с Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече е подписан.  Дейностите ще се реализират на два етапа, които включват техническа и биологична рекултивация. Предвидено е да се изгради система за..

публикувано на 28.05.24 в 08:31

Горя стопанска постройка

Пожар в стопанска постройка в село Варненци е възникнал на 24 май около 20:30 часа. Това съобщават от силистренската полиция. Загасил го е екип на пожарната в Тутракан. При произшествието, което е станало вследствие на късо съединение, изгорели около 30 кв.м покрив.  След намесата на огнеборците са спасени съседни сгради.    

публикувано на 27.05.24 в 09:55

Полицейска гонка посред нощ

39-годишен е задържан след полицейска гонка в Тутракан. Това съобщават от силистренската полиция. Инцидентът станал на 24 май вечерта. Към мъжа, който шофирал лек автомобил, бил подаден знак за спиране от полицейски служители. Той не изпълнил разпореждането, а ускорил. Автопатрулът го последвал и спрял. Тогава мъжът отказал да бъде тестван за алкохол..

публикувано на 27.05.24 в 09:38