Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията благодари на ученик, върнал намерен портфейл

Петокласникът Денислав Димитров Ангелов от Тутракан получи днес Благодарствен адрес от началника на РУ „Полиция” Лъчезар Николов за доблестната му постъпка и проявените високи морални качества. Той поздрави и майка му Татяна Ангелова за доброто възпитание, което дава на децата си.
На 27 ноември около 16:45 ч. Денислав намира портфейл с пари.
„Брат ми си изгуби фланелата и тръгнахме да я търсим. Стигнахме до училище и зад сградата намерихме портфейла, взехме го, прибрахме се в нас и звъннахме на полицията. По-късно полицаите казаха, че в него има 312 лв.”, разказва петокласникът.
Денислав Димитров Ангелов е ученик в СОУ „Христо Ботев” в Тутракан. Той бе поздравен и от директор на училището Дияна Станкова за честността и добрата постъпка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отнесени покриви в село Ветрен

Покриви на къщи в силистренското село Ветрен са отнесени. Паднали дървета и унищожена реколта в дворовете е резултатът от силния вятър и проливния дъжд снощи в региона. Не повече от 10 минути е продължило всичко, но достатъчно, за да има работа за цяла седмица, казват хора от селото. Все още няма ток във Ветрен, съобщи Атанаска Димитрова...

публикувано на 14.06.24 в 15:49

Състезание за незрящи

Днес и утре Силистра е домакин на осмото Държавно отборно първенство по шоудаун. Това е специализиран спорт за хора със зрителни увреждания. Това съобщи за БТА председателят на местния спортен клуб за хора с увреждания "Доростол 2011" Добромир Удрев.  Клубът и община Силистра са организатори на проявата. В състезанието участват 60 състезатели от..

публикувано на 14.06.24 в 14:18

Съвместни полицейски проверки

Съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон. През тази година съвместната контролна дейност ще стартира на 16 юни и ще продължи до средата на септември. Практиката показва, че освен контролен, инициативата има и силен превантивен ефект...

публикувано на 14.06.24 в 09:53

Нови зони за отдих

10 проекта са спечелени по програмата „Околна среда“ в община Тутракан. Кметът Димитър Стефанов и кметовете на населените места вече са уточнили подготвителните дейности, свързани с осъществяването им. Д-р Стефанов призова за по-голяма експедитивност в работата, за да има и навременно одобрение на разходите.  В селата Пожарево, Белица, Варненци,..

публикувано на 14.06.24 в 08:58

Опасност от пожари

Повишен е индексът за риск от пожари на територията на Силистренска област. Това показват данните на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщават от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Затова от противопожарната служба призовават да не се използва открит огън за почистване на сухи треви.  През..

публикувано на 12.06.24 в 11:17

Поредният пиян на пътя

Бързо производство е започнато в РУ-Дулово за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от силистренската полиция. 43-годишен с лек автомобил „Фолксваген“ бил спрян за полицейска проверка на 11 юни в село Поройно. С дрегер били отчетени 1.46 промила.  Той е отказал да даде кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа в полицейското..

публикувано на 12.06.24 в 09:44

Публично обсъждане на бюджета

Публично обсъждане на изпълнението на бюджета на община Силистра за миналата година е насрочено за 17 юни. То ще се проведе от 17:00 ч. в заседателната зала на Общинския съвет.  Председателят на съвета кани за участие в дискусията жителите на общината, представителите на синдикатите, на бизнеса, на неправителствения сектор, както и всички..

публикувано на 12.06.24 в 09:02