Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията благодари на ученик, върнал намерен портфейл

Петокласникът Денислав Димитров Ангелов от Тутракан получи днес Благодарствен адрес от началника на РУ „Полиция” Лъчезар Николов за доблестната му постъпка и проявените високи морални качества. Той поздрави и майка му Татяна Ангелова за доброто възпитание, което дава на децата си.
На 27 ноември около 16:45 ч. Денислав намира портфейл с пари.
„Брат ми си изгуби фланелата и тръгнахме да я търсим. Стигнахме до училище и зад сградата намерихме портфейла, взехме го, прибрахме се в нас и звъннахме на полицията. По-късно полицаите казаха, че в него има 312 лв.”, разказва петокласникът.
Денислав Димитров Ангелов е ученик в СОУ „Христо Ботев” в Тутракан. Той бе поздравен и от директор на училището Дияна Станкова за честността и добрата постъпка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Научен форум в Кайнарджа

По случай 250 години от подписването на Кючуккайнарджанския мирен договор между Руската и Османската империи е организиран научен форум с участие на преподаватели от Велико Търново, Варна и Силистра, на изследователи и краеведи от региона.Той ще се проведе на територията на комплекс "Историческа чешма 1774 година" в село Кайнарджа...

публикувано на 21.06.24 в 09:28

Един милион за игрища

Изграждане на три нови многофункционални спортни площадки и основен ремонт на училищен физкултурен салон предвижда Инвестиционната програма за 2024 г. на община Главиница. Общата стойност е близо 1 милион лева.  Със средствата ще бъдат изградени спортна площадка за тенис корт и мултифункционална спортна площадка за волейбол и баскетбол в двора на..

публикувано на 21.06.24 в 09:09

Доброволческа акция на прицел

Фирми, участвали в доброволческа акция за разчистване на сухи клони и растителност в района на крепостта Меджиди табия, са привиквани на разпит от полицията, по нареждане на прокуратурата. В инициативата през март, организирана от кмета на Силистра, се включват и стотици граждани, за да премахнат натрупаната с години суха растителност,..

публикувано на 21.06.24 в 08:52

Възрастна жена нахапана от кучета

81-годишна жена е в болница, след като била нахапана от кучета. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Силистра.  Сигналът е получен малко след 8:00 ч. тази сутрин на телефон 112. Според първоначалните данни , жената била в двора на къщата си в село Айдемир, когато три домашни кучета, отглеждани в съседен имот и пуснати свободно, преминали..

публикувано на 20.06.24 в 13:37

Старт на жътвената кампания

И тази година фамилиите Сакуеви и Михайлови в село Шуменци, Тутраканско, спазиха традицията да открият жътвата на нивата, завещана от родителите им с народния обичай "зажънване". Самодейки от двете читалища в Белица и Шуменци се включиха като жътварки, а отец Михаил извърши водосвет и благослови жътвата и присъстващите и най-вече стопаните Веселин и..

публикувано на 18.06.24 в 12:52

Пиян яхна мотопед

40-годишен, управлявал мотопед без регистрационни табели и в нетрезво състояние, е установен при полицейска проверка. Това съобщават от силистренската полиция.  Той бил засечен на 16 юни около 21:00 часа в село Гарван. Пробата с дрегер отчела 2.38 промила, а при справка било установено, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред.  Мъжът е бил..

публикувано на 17.06.24 в 09:50

Отнесени покриви в село Ветрен

Покриви на къщи в силистренското село Ветрен са отнесени. Паднали дървета и унищожена реколта в дворовете е резултатът от силния вятър и проливния дъжд снощи в региона. Не повече от 10 минути е продължило всичко, но достатъчно, за да има работа за цяла седмица, казват хора от селото. Все още няма ток във Ветрен, съобщи Атанаска Димитрова...

публикувано на 14.06.24 в 15:49