Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

39-годишна жена е загинала при катастрофа в Смядово

39-годишна жена  е загинала при пътен инцидент снощи, съобщиха от полицията в Шумен. Сигналът е получен малко преди 22 часа. Изпратеният на ул.“Панайот Волов“ в Смядово патрул е установил, че водач на лек автомобил загубил контрол над колата при завой, излязъл вдясно от пътя и се блъснал в крайпътно дърво. На място е починала 39-годишната му съпруга, която пътувала на предната седалка. След тест с дрегер за наличие на алкохол било изяснено, че 44-годишният мъж от Велики Преслав е управлявал с 2, 75 промила в издишания въздух. Шофьорът е откаран за преглед  в МБАЛ- Шумен, има фрактура на таза. Образувано е досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Солени глоби за плакатите

10 дни след изтичането на законоустановения срок за отстраняване на предизборни агитационни материали, плакати на ПП „Възраждане“ не са премахнати в Шумен, показа репортерска проверка на Радио Шумен.  Партиите и коалициите, които не спазят изискването на ЦИК и оставят своите материали, подлежат на санкция в размер от 1000 до 5000 лв.  Днес..

публикувано на 26.06.24 в 09:23
Архив 2023 г.

Кампания срещу дрогата

Кампания, озаглавена „Доказателствата са ясни: инвестирайте в превенцията“, започва Превантивно-информационният център в Шумен. Събитието ще се проведе на входа на Градската градина между 10:00 и 12:00 часа с открита приемна за граждани.  Партньори на инициативата са Областната дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция и Българският младежки..

публикувано на 26.06.24 в 08:55
Град Шумен

Започва екокампания в Шумен

Информационна кампания във връзка с изхвърлянето на едрогабаритни и строителни отпадъци започва община Шумен. Това каза екологът в Общинското предприятие "Чистота" Юлияна Иванова. "Нашата цел с тази кампания е първо да оптимизираме графиците, да оптимизираме начина на изхвърляне така, че да бъдат улеснени гражданите на Шумен, както и да бъде улеснена..

публикувано на 26.06.24 в 08:40

Село скочи срещу тежките камиони

Ограничаването на тежкотоварния транспорт в квартал "Мътница" и шуменското село Панайот Волов поискаха жители на областта от Комисията по безопасност на движение. Хората от селото настояват да бъде създаден обходен маршрут, който да предотврати преминаването на тежката техника по улиците "победа" и "Тополи". Според тях, в момента са подложени на..

публикувано на 25.06.24 в 15:56

Готови за пожароопасния сезон

Община Шумен е в пълна готовност за пожароопасния сезон, стана ясно на редовно заседание Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на общината.  Началникът на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Шумен комисар Красимир Колев оцени риска за възникване на пожари в момента като висок, но отчете..

публикувано на 25.06.24 в 15:06

Чешми с негодна вода за пиене

Само водата от една чешма в Шумен е годна за пиене, съобщават от РЗИ след направени изследвания през изминалата седмица. Това е втората чешма по пътя с. Лозево.  С отклонения в микробиологичните показатели са чешмите до парк „Кьошковете”; на кръстовището на ул. „Тетово“ и ул. „В. Левски“ (срещу Томбул джамия); на ул. „Янко Сакъзов”; на Бабешкия..

публикувано на 25.06.24 в 13:50
Община Шумен

Махат незаконни строежи

10 са незаконните строежи, които е премахнала община Шумен през последната една година, отстранени са и 6 преместваеми обекта. Това съобщи днес зам.-кметът в оставка арх. Николай Симеонов.  За последните 12 месеца има заведени 120 преписки по сигнали на граждани. От тях приключилите са 78. 14 са издадените констативни актове за установени..

публикувано на 25.06.24 в 13:45