Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест цистерни са изтеглени от Хитрино

Още две цистерни са изтеглени от района на инцидента в Хитрино. Те също са транспортирани до временната площадка в близкото село Каменяк. „Операцията по обезопасяването продължава“, коментира комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център към пожарната служба. По думите му, всички цистерни, които излизат от селото, са обработени частично, а после ще бъдат третирани с азот. До момента са изтеглени шест цистерни, на гарата има още шест, продължава да се работи по обезопасяването им. „Всичко става много бавно, като се спазват мерките за безопасност. Хората работят при тежки условия, следим заради вятъра да няма отклонения на крановете. Всяка цистерна се вдига с по два крана и се обезопасява“, уточни още комисар Бързилов. Около цистерната, от която има теч, е направена специална площадка, следи се за концентрацията на газ, увери комисар Бързилов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Санират 20 блока в Шумен

Двадесет блока в Шумен ще бъдат санирани с пари от Националния план за възстановяване и устойчивост. Освен това по Процедурата за модернизация на образователната среда, финансирана от Министерството на образованието и науката, ще бъде санирано и Трето основно училище „Димитър Благоев“.  Блоковете са одобрени за финансиране по програмата за саниране..

публикувано на 02.07.24 в 14:33
Язовир

Пестете водата

За намаляване на загубите и осигуряване на алтернативни източници за напояване апелират от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), се казва в съобщение от пресслужбата на ведомството. С обезпокоително ниски нива в сравнение с предходни години са язовири, от които обичайно се използват съществени водни обеми за напояване като „Ястребино“,..

публикувано на 02.07.24 в 13:19

Делегация от Кулевча

С делегация от украинското село Кулевча се срещна областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев. Гостите, които са представители на кметството и училището в украинското село, в края на миналата седмица участваха в честване по повод 195 години от битката край село Кюлевча. Проф. Добромир Добрев акцентира на необходимостта от по-активни..

публикувано на 02.07.24 в 12:30

Дрогиран плаши хората

Сигнал за мъж в неадекватно състояние в двора на шуменската болница бил получен вчера около обяд в полицейското управление в Шумен. На място бил пратен екип на охранителна полиция. При извършената полицейска проверка на 30-годишния мъж от село Дибич униформените намерили и иззели плик с около 2 г суха тревна маса. По данни на мъжа веществото било..

публикувано на 02.07.24 в 11:46

Хванаха почерпен да шофира

47-годишен мъж от Шумен бил установен да шофира след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Около 10:00 часа вчера сутринта за проверка на ул. “Карел Шкорпил“ в Шумен екип на пътна полиция спрял лек автомобил "Мазда". Водачът бил във видимо нетрезво състояние. Пътните полицаи го тествали с дрегер, който отчел 2,60 промила...

публикувано на 02.07.24 в 11:37

Крадец в колата

28-годишен мъж от Долни чифлик бил задържан за грабеж на дамска чанта. Това съобщават от шуменската полиция. В сутрешните часове вчера на паркинг на бул. “Мадара“ в Шумен 35-годишна жена от града си отключила автомобила, седнала, оставила си дамската чанта на дясната седалка и малко преди да потегли, неизвестен отворил дясната врата на автомобила..

публикувано на 02.07.24 в 11:12

Събират строителни отпадъци

В Шумен контейнери за строителни отпадъци от домашни ремонти са поставени в двора на бившето военно поделение „Дивизията“. Те може да се използват всеки ден, включително събота и неделя, от 8:00 до 19:00 часа. Съдовете са предназначени за ползване единствено от физически лица и служат за събиране на инертни строителни отпадъци в обем до 2 куб...

публикувано на 02.07.24 в 09:13