Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриват детски градини в Община Кубрат

Детските градини в Мъдрево и Задруга ще бъдат закрити, това решиха днес общинските съветници в Кубрат. Закриването се налага заради малкия брой деца. В Мъдрево забавачка посещават 4 деца, а в Задруга – 2. Те ще бъдат извозвани до най-близката детска градина в съседно населено място, решиха още съветниците. Детските градини в Точилари и „Славейче“ в Кубрат се преобразуват във филиали на Детска градина „Здравец“ в Кубрат. Забавачките в Беловец и Детелина стават филиали на кубратската „Щастливо детство“. С друго свое решение съветниците отпуснаха 60 000 лв. за закупуване на рентгенов апарат за общинската болница. На 11 септември предстои обществено обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджета на Общината. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хванаха подпалвач на ниви

Установен е извършителят на палеж в земеделски ниви в исперихското село Малък Поровец. Той е криминално проявен и осъждан, на 55 години, от същото село. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пламналия пожар бе получен около 15:15 часа на 26 юни на тел.112. На място бе установено, че са изгорели 5 дка ечемик, собственост на 40-годишен мъж..

публикувано на 28.06.24 в 12:09

Иззеха боен арсенал и дрога

Двама криминално проявени и осъждани мъже са задържани с незаконни оръжия и екстази. Това става след мащабна операция на криминалисти от Областната дирекция на МВР в Разград. Те са извършили процесуално-следствени действия в областите Варна, Русе и Силистра.  В частен имот в Разград, обитаван от 54-годишен мъж, са иззети два пистолета със заличени..

публикувано на 28.06.24 в 11:10

Един милион за улични ремонти

За улични ремонти в селата през настоящата година община Разград е заделила 1 млн. лв. в капиталовата си програма. Това заяви кметът Добрин Добрев по време на публичното обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета за 2023 г.  През миналата година за ремонт на инфраструктура в селата са били отделени 700 000 лева, закупени са техника и нови съдове в..

публикувано на 28.06.24 в 08:25

Катастрофа затвори път

Катастрофа между камион, лек автомобил и линейка затвори за движение главен път Варна - Русе. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за произшествието, станало на Исперихското кръстовище, е получен около 13.40 часа днес. По главния път в посока Русе се движи линейка, управлявана от 65-годишен водач, в която пътуват мъж и жена на 64 и 53..

публикувано на 26.06.24 в 14:53

Инвестират 1.5 млн. лв. в нов цех

Учредяването право на строеж в общински имот, който се намира в бизнес зона „Перистър“, подкрепиха общинските съветници в Разград на заседание. За терена има заявено намерение от потенциален инвеститор за изграждане на цех за производство на електронни компоненти. Размерът на инвестицията е 1 500 000 лв., а разкритите работни места ще бъдат не..

публикувано на 26.06.24 в 13:05

300 дка пшеница изгоряха

300 декара пшеница изгоряха при пожар вчера привечер, съобщават от разградската полиция. Сигналът за горящата нива с пшеница е получен около 19:40 часа на 25 юни на тел.112. Към мястото - землището между кубратските села Бисерци и Тертер, са изпратени спешно пожарникари и полицейски екипи.  Установено е, че напълно са изгорели 300 декара пшеница...

публикувано на 26.06.24 в 11:54

Пей и танцувай с нас

Ученици от три учебни заведения в община Разград участват днес в концерт „Пей и танцувай с нас“. Възпитаниците на основните училища в селата Стражец, Ясеновец и Осенец ще покажат какво са научили в заниманията по интереси през годината по проекта „Успех за теб“.  Концертът започва от 9:00 ч. на сцена „Ронда“ в Градския парк. Участниците ще изпълнят..

публикувано на 26.06.24 в 09:14