Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловци от Силистра осигуряват храна на дивите животни

58 300 килограма концентриран фураж и десет тона листници за подхранването на полезния дивеч осигури за зимния сезон Ловно рибарското сдружение "Сокол едно" в Силистра. Изградени са 60 хранилища за дивите прасета, 45 хранилки за благородните елени и сърните и 185 броя за фазаните, яребиците и дивите зайци. Два пъти седмично се изнася храната от дежурните ловци на дружинките, които зареждат местообитанията на дивите животни. Това каза за Радио Шумен Орлин Николов, председател на сдружението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къща изгоря призори

Къща изгоря в Силистра. Пожарът е възникнал около 04:35 часа днес, съобщават от полицията. Според първоначалната информация късо съединение е причина за лумването на пожара, който се е прехвърлил и върху съседен склад за строителни материали.  Огнеборци с два противопожарни автомобила на пожарната служба в Силистра са потушили огъня и са успели..

публикувано на 02.07.24 в 10:42

Деца с послания

С традиционно дефиле започна 26-ото издание на Международния детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство“ (1-3 юли). Във фестивала участват силистренски състави и гости от Румъния, Украйна, Сърбия, Полша и Грузия. Днес е втората фестивална вечер, а в сряда празникът на танците ще бъде закрит,..

публикувано на 02.07.24 в 09:31

Нов асфалт в Силистренско

Започна изпълнението на проекта „Основен ремонт на път Професор Иширково – Йорданово –Силистра“. Това съобщи кметът на общината Александър Сабанов. В проекта е заложена и подмяна на прилежащите съоръжения.  Пътят е основна артерия, свързваща селата в две общини. Асфалтирането му ще осигури безопасно придвижване на живущите, работещите и учениците до..

публикувано на 02.07.24 в 08:22

Сребро за полицай каратист

Силистренският полицай Даниел Пехливанов е завоювал сребърен медал на Националния турнир „Купа България“ по полицейска лична защита и карате за служители на МВР. С отлична техника и силен дух той се е класирал втори в дисциплината „Карате кумите“,   категория до 75 кг, отстъпвайки единствено на курсант от Академията на МВР. Около 60 спортисти са..

публикувано на 01.07.24 в 11:37

Сърцето на Силистра

Голямо сърце бе поставено тази сутрин на панорамната площадка с гледка към Силистра и река Дунав. Всички жители и гости на града могат да запечатат своите незабравими моменти в спомен с рамка. Кметът на община Силистра Александър Сабанов благодари на фирмата за красивата и бърза изработка на новата придобивка на града.

публикувано на 28.06.24 в 12:46
Община Ситово

Общинска сесия в Ситово

Четири докладни записки са включени в дневния ред на заседанието на общинския съвет в Ситово. Сесията започва от 10:00 часа.    Очаква се съветниците да одобрят авансово плащане по проектите „Реконструкция на открита спортна площадка за мини футболно игрище към ОУ "Отец Паисий” в с. Добротица” и "Ремонт на НЧ "Бачо Киро - 1943 г." в с.Искра”.

публикувано на 28.06.24 в 08:33
Общински съвет Тутракан

Общинска сесия в Тутракан

Започва заседанието на Общинския съвет в Тутракан. Ще бъде утвърден нов Правилник за реда, начина и условията за отпускане на еднократни социални помощи на граждани от общината.  В дне вния ред е допълнението на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост и приемането на решения по разпоредителни сделки...

публикувано на 27.06.24 в 08:14