Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училище събира книги за библиотека

Снимка: Архив, БНР

Учителите от „Заедно в час“  Айлин Ахмед и Галя Георгиева започнаха кампания за набиране на книги, необходими за откриване на училищна библиотека в Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в разградското село Ясеновец. В учебното заведение разполагат с подходящо и вече ремонтирано помещение, предназначено за бъдещата библиотека. „За да се разкрие такава, обаче има изискване - нужни са 2500 библиотечни единици“, заяви директорът на учебното заведение Галина Иванова. Тя добави, че училището разполага с 500 собствени книги, а вече има събрани още 430 книги само от дарения. „Литературата, която ни е необходима, е съобразно учебния план и учебните програми в училището. Това са приказки,басни, митове и легенди, енциклопедии, поезия и проза. За началния курс на обучение са интересни приказките и детските енциклопедии. За пети - седми клас необходимата литература е българска проза и българска поезия. Няма значение дали книгите са употребявани или са нови. Трябва да съберем тези бройки, защото е много хубаво да имаме училищна библиотека", посочи Галина Иванова. Кампанията за набиране на книги за учебното заведение в село Ясеновец ще продължи до 18 май догодина. „Идеята ни е на 24 май да направим официално откриване на училищната библиотека“, добави още директорът на училището Галина Иванова. Всеки, който има желание да дари, може да го направи на място, по пощата или чрез куриер на адреса на учебното заведение. Той е ул. „Кирил и Методий“ 1 . 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Улични ремонти

Започва основният ремонт на ул. „Велес“ в Разград, съобщават от общинската администрация. Докато се извършват ремонтните работи, участъкът от 280 метра ще бъде забранен за движение. Временната организация на движение влиза в сила от 8:30 ч. днес, 10 октомври, и ще продължи до приключване на ремонта, чийто срок за изпълнение е 60 календарни дни. Въвежда..

публикувано на 10.10.24 в 06:27

Обновяват ученическо общежитие

Ученическото общежитие в Разград ще придобие нов облик, като дейностите вече започнаха, съобщават от местната администрация. Предвижда се основен ремонт на сградите и въвеждане на мерки за енергийна ефективност.  Ще бъде направена топлоизолация и на пода и на покрива, а дограмата ще бъде сменена. На покрива ще бъдат разположени 216 фотоволтаични..

публикувано на 09.10.24 в 08:49

Стая на чудесата

Стая за сензомоторика е оборудвана в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“ в Разград. В нея 56 деца с увреждания ще имат възможност чрез звук, цветове и светлини да развиват сетивата си в удобна за тях среда. Помещението, оборудвано с помощта на дарители, вече се използва от децата.  Стаята ще се обогатява и с още дидактични..

публикувано на 09.10.24 в 08:29

Тестове на костна плътност

Информационно-скринингова кампания „Кажете не на чупливите кости“ организират Регионалната здравна инспекция в Разград и Асоциация „Жени без остеопороза“ по повод Световния ден на остеопороза - 20 октомври.  На 16 октомври в сградата на здравната инспекция ще се извършват тестове за определяне на личния риск и ще бъдат раздавани информационни..

публикувано на 09.10.24 в 08:20

Пуснаха под гаранция "Мозъка" и "Посредника"

Обвиняемите по разследването за източването на разградския театър Петър Писков и Атанас Георгиев излизат от ареста срещу парични гаранции от 15 и 10 хиляди лева. Според съда нищо до момента не свързва Писков с разследваните престъпления. Припомняме, че прокуратурата посочи програмиста от Пазарджик като „мозък“ на схемата, по която се..

публикувано на 08.10.24 в 14:23

Нов асфалт по пътя към депото

Завърши ремонтът на трикилометровия участък от пътя към Регионалното депо за отпадъци между жп прелезите за Ясеновец и за Дянково. Пътят вече е отворен за движение, съобщават от общинската администрация в Разград. Прочистени са храстите, на мястото на компрометираните банкети са изградени нови, подобрена е възможността за отводняване на пътя...

публикувано на 08.10.24 в 11:53

Водач избяга от полицията

Водач опита да избегне полицейска проверка в исперихското село Делчево. Това съобщават от разградската полиция. Около 16:00 часа на 7 октомври полицейски екип спира автомобил „Фолксваген Шаран“ в селото. При поискване на лични документи и документи на колата, водачът изоставя превозното средство, побягва и се укрива.  В хода на проведените незабавни..

публикувано на 08.10.24 в 09:49