Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуст терен става градинка с фонтан

Фонтан
Снимка: /touchesofvarna.blogspot.bg
Нов минипарк със спортна площадка ще бъде изграден в квартал 117 в Нови пазар през тази година. За тях общината е предвидила 220 000 лева. Това каза за Рaдио Шумен кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев. "Планирали сме още пълно обновяване на терена на бившата градска баня", допълни той. "Дълги години теренът бе едно пусто и злокобно място в центъра на града. Сега там ще бъде изградена приятна малка градинка, където младите майки с детски колички ще имат възможност да разхождат бебетата и да си отдъхнат. Ще бъде изграден и един малък сух шадраван, който ще функционира само в пиковите часове като атракция. За цялостната реконструкция на това пространство сме отделили 130 000 лева", допълни Ивайло Камаджиев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огнеборци спасиха живот

Търговищките пожарникари спасиха живота на млада жена, след като снощи е получен сигнал за изтичане на газ от бутилка в апартамент в града. Към мястото на инцидента са насочени екипи, освен огнеборците е насочен и екип на „Спешна помощ“.  Пожарникарите влезли веднага в жилището, независимо че рискът от самовъзпламеняване на въздуха в стаята е бил..

публикувано на 01.07.24 в 13:03

Три дами в екипа на Христов

Трима нови заместник-кметове на община Шумен встъпиха в длъжност от днес. Те бяха бяха представени официално пред журналисти. Инж. Лиляна Димитрова Янкова-Гайдаржиева е зам.-кмет по строителство и благоустройство. Тя е родена през 1965 г. в Пловдив. Завършила е Висш институт по архитектура и строителство - София, а след това - Великотърновския..

публикувано на 01.07.24 в 11:56

Дарение за библиотеката

Близо 200 са дарените книги на читалищната библиотека „Иван Радов” -  Нови пазар за първото полугодие на 2024 година. Първите дарения за годината бяха още през януари, а последните - в средата на юни. Най-голямото от тях се състои от 66 книги, предимно за детския отдел, а най-малките от по само едно заглавие бяха авторски книги. Не всички..

публикувано на 01.07.24 в 08:58

Хляб ще има за всяка трапеза

Няма опасност от началото на юли в търговската мрежа в България да липсва масовият хляб - бял, типов и „Добруджа“. Това заяви за Радио Шумен Мариана Кукушева, председател на Федерацията на хлебарите и сладкарите в България.  Преди дни тя алармира, че във връзка със законодателната мярка, свързана с 15% таван на надценката на хляба, от началото на юли..

публикувано на 01.07.24 в 08:48
Сребровата къща в Шумен

Пленер по фотография

Седмият пленер по фотография “Шумен познат и непознат” с подзаглавие “Оттука започва България” ще бъде открит на 1 юли от 15:00 часа в двора на “Сребровата къща”. Това съобщават от общината. Шумен очаква шестима студенти на Факултета по изобразително изкуство на Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”. Фотографите ще снимат работата на..

публикувано на 01.07.24 в 08:44

Детска академия на платото

За поредна година Центърът за подкрепа на личностното развитие - ОДК "Анастас Стоянов" в Шумен организира летни занимания с деца през юли и август. Програмата за дневните занимания е изключително разнообразна.  Още от днес се открива „Детска академия за спорт и превенция“. Събитието е от 10:00 часа в базата за отдих на ОДК в ПП “Шуменско плато“...

публикувано на 01.07.24 в 08:41

Гости от Кулевча

195 години от битката край Кюлевча по време на Руско-турската война от 1828-1829 година отбелязаха днес жителите на каспичанското село.  На честването гостува делегация от украинското село Кулевча, основано от фамилии от Кюлевча, които са се изселили след войната.  В знак на признателност пред паметната плоча, открита през 2019-та година,бяха..

публикувано на 29.06.24 в 12:17