Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

BNR play за 83-ия рожден ден на националното радио

"Общественото радио трябва да бъде в пулса на обществото. БНР се вслушва в своята аудитория и се пренастройва според нейните изисквани", заяви генералният директор на националното радио Александър Велев. Днес медията навърши 83 години. Велев подчерта, че БНР, не си мълчи за нищо. Той заяви още, че заплаха за качествена журналистика и свободата на словото в радиото няма. Рождения си ден Радиото отбелязва с нова платформа - BNR play и с достъп до звуковото съдържание на архивите на Радиото. Платформата дава възможност слушателите сами да избират аудио и визуално съдържание, селектирано от новинарските и публицистични предавания на всички програми на БНР.  Днес ще бъдат връчени за пореден път годишните награди "Сирак Скитник", които носят името на първия директор на Радио София. Радио Шумен има номинация за рубриката „Феномена България“. Церемонията ще започне в 19.15 ч. в Първо студио на БНР с участието на Детския радиохор под диригентството на Венеция Караманова. Концертът ще бъде предаван на живо по Програма "Хоризонт" и по Радио "Бинар".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Росен Желязков е кандидат-премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група - ГЕРБ-СДС - Росен Желязков.Кандидатурата му бе представена от лидера на партията Бойко Борисов, а пред държавния глава Росен Желязков обяви структурата и състава на кабинета, в..

публикувано на 01.07.24 в 09:26

НАП напомня на абитуриентите

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигуровки. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение, напомнят от НАП. За месеците от завършване на средното до започване на висшето си образование или работа на..

публикувано на 01.07.24 в 08:32

Ваучерите стават електронни

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери. Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях.

публикувано на 01.07.24 в 08:28
Патриарх Даниил

Първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще оглави от 9:00 ч. първата си света литургия като предстоятел на Българската православна църква в храм-паметника "Свети Александър Невски" и ще произнесе Патриаршеско слово към клира и миряните. В службата ще участват представители на поместните православни църкви, архиереи и свещенството.

публикувано на 01.07.24 в 08:17

Увеличават пенсиите от днес

От днес - 1 юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента.   Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева.  По данни на Националния осигурителен институт, броят на възрастните с пенсии и добавки под линията на бедност от 526 лева, намалява от 524 хиляди към..

публикувано на 01.07.24 в 08:12

Връчват първия мандат

В изпълнение на конституционната процедура първи проучвателен мандат за съставяне на правителство връчва тази сутрин държавният глава Румен Радев.  На "Дондуков" 2 номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС, ще получи в 9:00 часа папката от държавния глава. Кандидатът за министър председател   има седем дни, за да..

публикувано на 01.07.24 в 08:02

Слънце и високи температури

През деня ще е предимно слънчево. В сутрешните часове, главно по крайбрежието, ще има условия за намалена видимост. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизток.  Максималните температури ще са от 26°-31° по Черноморието до 33°-38° във вътрешността. За Шумен максимална температура - около 34°. Прогнозата е на дежурния синоптик Симона..

публикувано на 01.07.24 в 07:04