Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симфоничният оркестър на БНР гостува в Шумен с концерт, посветен на 25-годишнината на фондация "Панчо Владигеров"

Снимка: БГНЕС

Симфоничният оркестър на Българското национално радио за първи път ще гостува в Шумен. Под диригентството на Марк Кадин и с участието на цигуларя проф. Минчо Минчев ще бъде изнесен концерт, посветен на 25-ата годишнина на фондация "Панчо Владигеров“. 

Навръх рождения ден на големия български композитор в Шумен идват и част от учредителите на фондацията. Сред тях са професорите Гинка Гичкова и Роксана Богданова и двете, родени в Шумен. Солист в музикалното събитие тази вечер ще бъде световноизвестеният цигулар Минчо Минчев, който е и председател на Фондация "Панчо Владигеров":

"Искам да благодарим на всички, които са съпричастни към дейността на тази фондация. Не става въпрос само за конкурсите, а за всичко това, което Диана Дечева успява да сътвори в този период от 25 години. Ще бъдем благодарни, и аз лично, на всяка помощ, която може отнякъде да ни бъде указана, защото мисля, че това, което е сътворил този велик българин, е достойно да бъде достояние на целия свят".

Билетите за концерта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио в Шумен отдавна са изчерпани. Специален гост в него ще бъде председателят на парламента Цвета Караянчева, патрон на конкурсите "Панчо Владигеров". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!