Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят директори в Силистренско

Търсят се директори на 14 учебни заведения в Силистренска област. Обявените конкурси ще се проведат до есента, съобщават от Регионалното управление на образованието. Повод за новия избор са навършените години за пенсиониране на сегашните директори или нови конкурси там, където досега длъжностите са били заемани временно. Най-много училища, които ще сменят директорите си са в Дуловско – 6 души. В община Силистра нови ръководители трябва да има в Основното училище в село Брадвари, в Земеделската гимназия „Добруджа“ и в спортното училище. Общинското училище „Христо Ботев“ в Алфатар също ще смени директора си. Три професионални гимназии в силистренско ще посрещат нови ръководства през учебната 2018 - 2019 година. Това са „Атанас Буров“, „Владимир Комаров“ и „Евлогий Георгиев“. Нов директор ще има и Народната астрономическа обсерватория „Галилео Галилей“ в Силистра. Документите на кандидатите се приемат до 21 май, през август са събеседванията и изпитите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца върнаха загубен портфейл

Петокласниците Пресиян Колев и Станимир Ламбев от СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Силистра получиха днес благодарствени адреси от полицията за достойна постъпка. Началникът на Районното управление главен инспектор Траян Петров лично посети училището, за да поздрави и похвали децата за проявеното благородство. Вчера в градинка в района на учебното..

публикувано на 15.05.24 в 11:19

Полицаи в детската градина

С урок по пътна безопасност в Детска градина „Радост“ продължиха срещите на подрастващите със служители на полицията в Силистра. Днес гости в детското заведение бяха полицейските инспектори Петър Хотинов и Деян Атанасов. Професионалната им намеса се наложи, след като гостенката Пипи наруши правилата за движение и претърпя..

публикувано на 13.05.24 в 14:50

Пияни зад волана

61-годишен е засечен да управлява лек автомобил „Фолксваген“ с 1.78 промила алкохол, съобщават от силистренската полиция. Той бил спрян за проверка от полицейски служители в село Калипетрово и тестван с дрегер.  Мъжът е отказал да даде кръвна проба и е бил задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство. Други..

публикувано на 13.05.24 в 09:38

Двама задържани за дрога

36-годишен е задържан, след като е установен да шофира под въздействие на кокаин, а у него са открити 0.9 грама от същата дрога. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра. Вчера по ул. „Добрич“ в Силистра мъжът управлявал лек автомобил „Пежо“ и бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че шофира след употреба..

публикувано на 09.05.24 в 09:46

Поклон пред героите

Денят на храбростта и празник на Българската армия 6 май беше тържествено отбелязан на Мемориалния комплекс "Военно гробище - 1916 г." край тутраканското село Шуменци, организирано от община Тутракан и Историческия музей. В тържеството взеха участие дружество „Традиция” от Силистра, Мемориалната чета „Таньо войвода” и Дамски блок - и двете..

публикувано на 06.05.24 в 16:38

Пожарникари с награди

Отборът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)-Силистра спечели областното състезание по пожаро-приложен спорт, което се проведе днес в областния град. Втори завършиха огнеборците от РСПБЗН-Дулово, а трети – пожарникарите от РСПБЗН-Тутракан. Надпреварата премина на два етапа. Тя стартира в 08:30 часа..

публикувано на 02.05.24 в 15:50

Отстранен депутат срещу ветропарк

Сам подадох заявление за напускане на „Продължаваме Промяната“, обяви пред dariknews.bg.депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Стоян Георгиев. Според него причината е, че ръководството на ПП подкрепя изграждането в Силистра на ветрогенераторен парк с 43 кули. "Ръководството на ПП прояви мнение, различно от това,..

публикувано на 02.05.24 в 09:50