Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама фучат дрогирани посред бял ден

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама водачи са задържани за шофиране след употреба на дрога, съобщават от полицията в Разград.

40-годишен поповчанин е седнал зад волана, след като се е дрогирал с кокаин, а 21-годишен мъж от Исперих е шофирал след употреба на тетрахидроканабинол. И двамата са засечени преди обяд по разградските улици.

По двата случая са образувани бързи производства.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планират общи проекти

Различни сфери за бъдещо съвместно сътрудничество между областните управители на   Велико Търново и Разград обсъдиха екипи от двете администрации. Поводът за срещата беше предстоящата възможност за реализиране на проекти на мерки за енергийна ефективност на административни сгради – държавна собственост с европейско финансиране от  Програма..

публикувано на 03.10.24 в 14:39

Разходка в парка

С разходка в парка Разград отбелязва Световния ден на ходенето в събота. Спортната проява е насрочена за 10:00 ч. пред "Ронда" в Градския парк. Всички желаещи ще могат да извървят маршрут с дължина 2 км. на територията на парка. За по-малките участници е предвидена стрелба във футболна врата от въздуха. О рганизаторите са предвидили томбола с..

публикувано на 03.10.24 в 08:57

Детски полицейски управления

Детски полицейски управления бяха сформирани към районните управления в Кубрат и Исперих, съобщават от областната дирекция на МВР в Разград.  В продължение на две учебни години третокласници от основното училище в село Брестовене и ученици от Основното училище „Христо Ботев“ в Исперих ще научат повече за дейността на охранителна полиция, за..

публикувано на 03.10.24 в 08:51

Малки полицаи в Разград

Две Детски полицейски управления бяха сформирани тази седмица в Разград, съобщават от полицията. Дейността им е по дългосрочната превантивна програма на МВР, чиято цел е да повиши доверието към полицията и да формира гражданска активност. Членове на детските полицейски управления са петокласници от математическата гимназия „Никола Обрешков“ и..

публикувано на 02.10.24 в 09:45

Профилактични прегледи

Безплатни скринингови прегледи организира Регионалната здравна инспекция в Разград. Те ще продължат до 22 ноември.  Могат да се възползват всички пациенти независимо от здравноосигурителният статус.  Прегледите при различните специалисти ще се извършват след предварително записване. Телефоните са посочени в сайта на РЗИ-Разград. 

публикувано на 02.10.24 в 09:11

Нов асфалт в селата

Стартираха ремонтите на улици в 21 села в община Разград, общата инвестиция е 1 000 000 лв., съобщават от общинската администрация.  Ремонтните дейности се извършват по проект за обновяване на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в новия гробищен парк в Разград. Договор по нея е сключен с фирма „Пътно строителство“ АД. В..

публикувано на 02.10.24 в 08:32

50 000 лева гаранция за Манукян

Диригентът Левон Манукян е освободен под парична гаранция в размер на 50 000 лв., потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.  Вече бившият директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има наложена забрана да напуска страната. Манукян е с обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери чрез фиктивно..

публикувано на 01.10.24 в 10:55