Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 години Професионална гимназия в Кубрат

50 години чества Професионалната гимназия в Кубрат. Пред учители, ученици, граждани и гости на тържеството беше представена презентация за историята на училището.

То е открито през 1967 година като  Професионално техническо училище по облекло и дървообработване. Негов патрон е бил ген. инж. Васил Марков. През годините училището е приемало ученици от няколко съседни области, откривани са нови специалности. От 2003 г. СПТУ "Васил Марков" става Професионална гимназия с директор Сюлейман Исаев, удостоен посмъртно през 2011 г. със званието "Почетен гражданин на Кубрат".

Във връзка с годишнината настоящият директор Ивалинка Николова награди с грамоти настоящи учители в гимназията. 9 ученици получиха членски книжки за прием в местната кооперацията.

Художествена програма изнесоха ученици от гимназията и СУ "Христо Ботев", както и от самодейци към НЧ "Св. Св. Кирили Методий - 1891" в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтираха градския стадион

С нов облик е вече градският стадион в Исперих. Съоръжението е обновено и модернизирано по два проекта на община Исперих.  То вече има мултифункционална спортна площадка и площадка за фитнес на открито.Изцяло е реновирана лекоатлетическата писта. Обособени са близо 1400 седящи места.  Изградена е автоматизирана поливна система и нова тревна настилка..

публикувано на 25.10.24 в 11:45

Кампания срещу насилието

20 фиданки засадиха деца и възрастни в района на спортна зала „Абритус“. За община Разград залесяването бе второ събитие от кампанията, инициирана от Държавната агенция за закрила на детето, в нея се включиха и множество общини.  Пред дърветата бяха поставени табели с логото на кампанията. Фиданките – кестен и явор са осигурени от Общинското..

публикувано на 24.10.24 в 09:20

Засадиха градската елха

Новата градска коледна елха бе пресадена на мястото на изсъхналото преди година иглолистно дръвче – зад паметника на Майстор Манол в Разград, съобщиха от общината.  Дървото е 6-метрова кавказка ела, специално добита и школувана, за да може да бъде пресаждана след транспортиране.  Очакванията са новото дърво да се превърне в постоянен красив..

публикувано на 24.10.24 в 09:16

Експерти за един ден

15 младежи ще работят за един ден като експерти по европроекти в Областния информационен център в Разград. Дейностите са част от инициативата „Мениджър за един ден“, която ще се проведе днес. Младежите ще имат възможност за кариерно ориентиране в реалната работна среда.  Участие в инициативата са заявили четирима студенти от разградския филиал на..

публикувано на 24.10.24 в 09:11

Тийнейджър с дрога в училище

Непълнолетен е хванат с дрога в двора на учебно заведение в град Цар Калоян. Това съобщават от разградската полиция. При полицейска проверка, извършена около 10.30 часа на 22 октомври, е установено, че 17-годишният тийнейджър държи у себе си увита в хартия суха тревиста маса с тегло 4,45 грама. При тестване веществото реагира положително на канабис...

публикувано на 23.10.24 в 11:29

Работник падна от навес

56-годишен мъж от кубратското село Севар пострадал при ремонтни дейности. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за злополуката е получен около 12:00 часа на 22 октомври. Работникът паднал от навес, стопанисван от 48-годишен мъж от същото село. Откаран е за преглед в МБАЛ-Кубрат, след което освободен за домашно лечение.  За случая са..

публикувано на 23.10.24 в 11:24

Измамиха 87-годишен мъж

87-годишен мъж от Разград станал жертва на измама, съобщават от разградската полиция. От 8 до 22 октомври трима мъже, представили се като Стефан, Стоян и Ричард, обещали на възрастния човек, че ще му бъдат предоставени парични средства под формата на доходност от Български енергиен холдинг.  Нанесената вреда е в размер на 500 лв.  По случая е..

публикувано на 23.10.24 в 11:04