Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отказаха финансиране на ФК "Волов"

ФК ”Волов” Шумен не е успял в срок да представи пълния комплект с документи, необходими за участието му в трета аматьорска лига /В група/. С това автоматично се лиши от 30 000 лева общинско финансиране. Сумата трябваше да бъде отпусната от Общинския съвет при гласуваната актуализация на бюджета днес.

„Нямаме основание да разглеждаме искането им за финансиране с 30 000 лв.“, обясни на сесията заместник-кметът Найден Косев. Председателят на спортната комисия Васил Христов допълни, че документите не са представени. "Не е представено заявление, че отборът ще бъде член на В аматьорска футболна група. След като това не е предоставено, отпада логиката да бъдат подпомогнати дейностите по организацията на футболното първенство", посочи той.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Медали за шуменските каратисти

2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал завоюваха състезателите на СКК "Киокушин" - Шумен, на осемнадесетото издание на традиционния Турнир за купа „Мадарски конник“ за мъже и жени в дисциплините кумите и ката. Това съобщи сенсей Даниел Димитров - треньор в клуба.

публикувано на 20.05.24 в 08:12

Хандбалистките на Бяла отново на върха

Трета поредна шампионска титла за хандбалистките на "Бяла". Отборът, воден от Виктория Жосан, спечели и втория двубой от суперфинала с "Етър-64" и си гарантира трофея.  Първото полувреме на двубоя във Велико Търново беше равностойно, а двете вратарки се отличиха с качествени спасявания. На полувремето резултатът беше 10:11 за гостенките.  След..

публикувано на 20.05.24 в 06:43
Мачът Лудогорец - Черно море ще бъде предаван пряко по програма

"Лудогорец" с тежка загуба

"Лудогорец" записа най-тежката си загуба в българското първенство.  Тимът от Разград, който вече си осигури 13-а поредна шампионска титла, беше победен от "Черно море" във Варна с 4:0.  Головете във вратата на 20-годишния Пламен Пепеляшев паднаха в 43-тата, 67-ата, 83-тата и 90-ата минута.  В сряда (22 май) в двубой от междинния 34-и кръг отборът на..

публикувано на 20.05.24 в 06:41
Лудогорец

"Лудогорец" гост на "Черно море"

"Лудогорец" гостува на "Черно море" в среща от 33-тия кръг на футболното първенство. Мачът на стадион "Тича" във Варна започва в 20,30 ч. и ще бъде ръководен от Владимир Вълков. Отборът на Георги Дерменджиев вече си гарантира 13-ата поредна титла и затова наставникът обяви, че в оставащите срещи до края на сезона ще разчита на по-млади футболисти,..

публикувано на 19.05.24 в 17:24

Мач за шампионската титла

Вторият двубой от суперфинала на хандбалното първенство при жените ще се играе днес. Настоящият първенец на страната "Бяла" гостува на вицешампиона от миналия сезон "Етър-64" след домакински успех в първия мач. Днешната среща е от 18,30 ч. в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново. При победа "Бяла" ще триумфира с..

публикувано на 19.05.24 в 13:27

100 г. футбол в Завет

Стогодишен юбилей чества днес, на 19 май, футболният клуб „Вихър“ в Завет. След тържествената церемония на градския стадион се състоя футболната среща от „А“ Окръжна футболна група – Разград между „Вихър“ –  Завет и „Ураган“ – Гецово. Мачът завърши с резултат 3:3. След футболния двубой бяха връчени връчени брандирани фланелки и почетни..

публикувано на 19.05.24 в 11:20

Трети мач за хандбалната титла

Хандбалистите на "Шумен 61" и "Локомотив" (Горна Оряховица) ще излъчат тазгодишния шампион при мъжете в решителен трети мач.  Във втората среща от финалния плейоф в "Арена Бяла" домакините от "Локомотив" победиха настоящия шампион с 30:25 (16:14) и така изравниха резултата в плейофа.  Решителният трети двубой е в "Арена Шумен". Символичните гости..

публикувано на 19.05.24 в 07:34