Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победи за „Ботев“, „Светкавица“ и „Хитрино“

3
Снимка: Салим Салих

„Ботев“ (Нови пазар) записа втора победа от началото на сезона в Североизточната трета лига. В двубой от третия кръг момчетата на Радостин Димов надиграха с 2:1 като домакин лидера „Суворово“. Резултатът беше открит в 20-ата минута от Георги Щерев, който засече с глава центриране на Николай Илиев. В 58-ата минута „Ботев“ удвои преднината си с на Кирил Радев. В 65-ата минута бърза контраатака на „Суворово“ завърши с отбелязването на гол във вратата на Тодор Тодоров, реализиран от Александър Чукански. 

„Светкавица“ (Търговище) разгроми на стадион „Димитър Бурков“ гостуващия тим на „Волов“ (Шумен). Всички попадения бяха отбелязани през първото полувреме на двубоя. На два пъти се разписа Христо Станчев, а по веднъж реализираха Юлиян Загоров, Хасан Хасан и Динко Дерменджиев.

„Хитрино“ постигна втора поредна победа от началото на шампионата в третото ниво на българския футбол. Възпитаниците на треньора Николай Кръстев записаха успех като гост на новака в групата „Тополи 2010“. Головете паднаха в края на двубоя, а точни бяха Ивелин Василев и Йордан Йорданов.

В последния двубой от кръга, игран снощи, „Септември“ (Тервел) и „Спартак“ (Варна) завършиха 2:2.

Във временното класиране водят „Светкавица“ (Търговище) и „Ботев“ (Нови пазар), които имат актив от 7 точки. Три отбора са с по 6 точки - „Хитрино“, „Суворово“ и „Локомотив“ (Русе).

От 17 ч. днес са останалите срещи от третия кръг - „Кубрат“ срещу „Устрем“ и „Бенковски“ (Бяла) срещу „Калиакра“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец

Четвърта победа за Лудогорец

"Лудогорец" победи с 4:1 румънския "Университатя" в последната си контролна среща от лагера в Австрия. Головете за тима от Разград отбелязаха Кайо Видал, Рик Джонатан, Сон и Ивайло Чочев. Това беше четвърти успех от четири мача по време на предсезонната подготовка в централноевропейската страна за 13-кратните шампиони.  Днес (неделя, 30 юни) по обед..

публикувано на 30.06.24 в 08:34

Шуменските каратисти с 18 медала

18 медала завоюваха на Международния турнир за купа "Черно море" състезателите на Спортния клуб по карате "Киокушин" в Шумен.  Шуменските каратисти спечелиха 3 златни, 3 сребърни и 12 бронзови медала. Шампиони станаха: 1.Методи Василев при момчета 2016 г. в кат. до 30 кг. 2.Емилия Василева при момичета 2012 г. в кат. до 45 кг...

публикувано на 17.06.24 в 09:27

Турнир "Млади надежди" в Шумен

Третото издание на турнира по карате шинкиокушин за деца „Млади надежди” се проведе в зала "Младост" Шумен. Спортната надпревара бе в дисциплините ката и кумите В първата част на турнира бяха изиграни 33 срещи в дисциплината ката. Отборът на УСШ „Хан Крум” зае второ място. Победители са УСШ – Русе, а на трето място остана ОДК -  Пловдив..

публикувано на 09.06.24 в 20:29

Вицешампиони в изборния ден

Вицешампиони в отборното класиране от турнира по кикбокс “Свети Георги” в град Бяла, Русенско, са бойците от Спортен клуб „Шуменска крепост”. Възпитаниците на треньорите Галин Методиев и Християн Тотев заслужиха 12 медала. От тях 4 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.  Първенците от Шумен са Манол Методиев (в категория до 33 кг при момчетата на..

публикувано на 09.06.24 в 19:40

Награда от кмета

Младият русенски каратист Даниел Върбанов получи награда от кмета на общината Пенчо Милков за своя успех в Дебрецен, Унгария, където се състезава в категория до 70 кг в дисциплината „шобу санбон кумите“.    Милков посрещна европейския шампион до 21 г. от Спортен клуб „Икигай“ и неговия треньор Тодор Събев.  Възпитаникът на Спортното училище в..

публикувано на 07.06.24 в 08:41

Републиканско по драконови лодки

Първото за страната републиканско първенство по драконови лодки ще се проведе днес и утре (7 и 8 юни) в Лесопарка „Липник“ край русенското село Николово. Събитието се организира от спортния клуб по кану-каяк „Локомотив“ и е с подкрепата на община Русе.  Участващите отбори ще трябва да преминат дистанцията от 200 м, като екипажите могат да..

публикувано на 07.06.24 в 08:35

Отборът на Климент е шампион

Отборът на „Мълния“(Климент) е новият шампион по футбол в Шуменска област. Тимът спечели драматично срещу „Чавдар“(Дивдядово) с 1:1.  Преди финалната среща се изигра и мачът за 3 – 4 място между отборите на „Шумен 2007“ и „Заря“(Тодор Икономово). Младите шуменци за пореден път доказаха, че са във възход, спечелвайки двубоя с 4:1.  Крайното..

публикувано на 03.06.24 в 09:47