Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късо съединение във фризер причини пожар

Снимка: pixabay.com

76-годишен мъж е с обгаряния след пожар, възникнал в дома му в село Айдемир тази сутрин около 7,30 ч. От полицията в Силистра уточняват, че по първоначални данни огънят тръгнал от късо съединение във фризер и унищожил битова техника, врати, прозорци и покъщнина в три помещения.

Силистренски пожарникари потушили пламъците, преди да обхванат останалите три стаи и покрива на къщата. Стопанинът, който е лежащо болен, получил обгаряния и е транспортиран с линейка в Спешния център на МБАЛ - Силистра. 70-годишната му съпруга е обгазена, но според информацията към момента, опасност за живота ѝ няма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Опасност от пожари

Повишен е индексът за риск от пожари на територията на Силистренска област. Това показват данните на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщават от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Затова от противопожарната служба призовават да не се използва открит огън за почистване на сухи треви.  През..

публикувано на 12.06.24 в 11:17

Поредният пиян на пътя

Бързо производство е започнато в РУ-Дулово за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от силистренската полиция. 43-годишен с лек автомобил „Фолксваген“ бил спрян за полицейска проверка на 11 юни в село Поройно. С дрегер били отчетени 1.46 промила.  Той е отказал да даде кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа в полицейското..

публикувано на 12.06.24 в 09:44

Публично обсъждане на бюджета

Публично обсъждане на изпълнението на бюджета на община Силистра за миналата година е насрочено за 17 юни. То ще се проведе от 17:00 ч. в заседателната зала на Общинския съвет.  Председателят на съвета кани за участие в дискусията жителите на общината, представителите на синдикатите, на бизнеса, на неправителствения сектор, както и всички..

публикувано на 12.06.24 в 09:02

Разместване в листите

Преференции в листата на ГЕРБ-СДС в Силистра изпратиха последния в нея Милен Делийски на второ място. Бизнесменът събра 2018 брой преференции, което доведе до пренареждането в листата. Разместването на кандидатите за народни представители в Силистренско ще има само в партийната листа на ГЕРБ-СДС. Минимумът за пренареждане е 7% от общия брой гласове,..

публикувано на 11.06.24 в 14:55

Опасност от пожари

Повишен е индексът за риск от пожари на територията на Силистренска област. Това показват данните на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Очакваните високи температури и опасно горещото време днес и през следващите дни са предпоставка за възникване и..

публикувано на 11.06.24 в 09:51

ДПС първи и в Силистра

На 100 процента приключи обработката на протоколите в Районната избирателна комисия в Силистра.  Първа политическа сила е ДПС с 36,65 %, на второ място са ГЕРБ-СДС с 24,74 на сто, трети са "Възраждане" с 10,49%. На четвърто и пето място се нареждат съответно ПП-ДБ и БСП. Така са подредени политическите сили и от вота в Силистренско за..

публикувано на 10.06.24 в 16:54

Дългото чакане в Силистра

В Силистра се бави приемането и обработването на изборните книжа. В двора на Езиковата гимназия в града все още е пълно с автобуси и чакащи членове на секционни комисии. Работният ден на членовете на секционни избирателни комисии надхвърли 24 часа. Недоволството основно е заради дългото чакане. "Забавянето предполагам, че се дължи на може би..

публикувано на 10.06.24 в 14:01