Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чистят Разград заедно

град Разград
Снимка: www.bulgariainside.com

В Областната администрация в Разград започна раздаването на 600 чувала и 1000 чифта ръкавици за доброволците, които ще участват в инициативата „Да изчистим България заедно “. Помощните материали се предоставят на общинските администрации, които ги раздават на желаещите. От местните управи предоставиха информация за местата, където ще се чисти в събота.

В община Исперих местата за почистване са: Градски парк – ул. „Борис Савов“; зелени площи на ул. „Стефан Караджа“, ул. „Васил Левски“ /парк „Владимир Друмев“/, на ул. „Хан Аспарух“ /блок „Кристал“/ и в ж.к. „Васил Априлов“; както и Градски стадион и Местността „Сборяново“.

В община Самуил се очаква включване на над 150 доброволци. Ангажименти за включване в инициативата са поели: Общинска администрация-Самуил, ОУ„Св. Св. Кирил и Методий“-с. Самуил и ОУ„Христо Ботев“-с. Владимировци. Почистване ще се извърши в населените места: с.Самуил, с.Пчелина, с.Владимировци, с.Ножарево, с.Богданци, с.Голяма Вода, с.Хърсово, с.Желязковец, с.Хума, с.Богомилци, с.Кривица, както и на местностите „Парка“, „Деведжи“, „Лозята“, „Орта кулак“, „Токат азъ“ в с. Самуил; както и на детски площадки в с.Самуил, с.Хърсово, с.Голяма Вода, с.Владимировци, с.Пчелина.

В община Цар Калоян ще се почистват централните зони в селата Езерче и Костанденец, а в общинския център - по улица „Христо Ботев“ и отсечката за гробищата извън града, в посока гр. Ветово; по улица „Филип Тотю“ - пресечна на ул. „Христо Ботев“; по улица „Русе“ в посока с. Костанденец; Централна зона: пл. „Демокрация“, паркинг, автоспирка, поща и др.

В община Завет ще се почистват обществени места, паркове, градини, озеленени площи, междублокови пространства, дворове на фирми, училища и детски градини, находящи се на територията на общината. Събраните отпадъци ще се транспортират до Регионално депо за неопасни отпадъци – Разград от Общинско предприятие „Воден – 2009“.

В община Лозница се очаква включване на над 90 доброволци в кампанията „Да изчистим България заедно“. Те ще чистят в 11 населени места. В Бели Лом ще чистят централна улица „Цариградско шосе“, зелени площи около стадиона и терена около селскостопанския двор. Във Веселина ще чистят зелени площи около ДГ„Пролет“ – ул. „Хр. Ботев“ и около ОУ „Иван Вазов - ул. „Хр. Ботев“; в Ловско - зелени площи по ул. „Паркова“ и ул. „Стара планина“; в Манастирци - Зелени площи по ул. „Ал. Стамболийски“; в Гороцвет - улица „Димчо Дебелянов“; в Каменар - зелени площи по улиците „Беласица“ и „Тодювци“; в Синя вода - зелени площи по ул. „Ал. Стамболийски“ и зелени площи на детската градина и около кметството; в Студенец - зелени площи около читалището по ул. „Странджа“ и зелени площи по ул. „Огоста“, в Тръбач- централни части на населеното място и зелени площи по ул. „Венелин“ и ул. „Арда“; в Чудомир - зелени площи около кметството и зелени площи около детска и спортна площадка. В общинския център Лозница ще се чистят междублоковите пространства по ул. „Дружба“, Централен градски парк и малък градски парк.

В кампанията в областния град Разград ще се включат Областната администрация, ТП на НОИ, Териториално подразделение на НАП, ОДБХ, Областна дирекция „Земеделие“, училища и неправителствени организации.

Предвидените места за почистване са: „Младежки парк“ в ЖК„Абритус“; вилна зона „Дянковски път“; местност „Пчелина“ в землището на гр. Разград /зона за спорт и пикник срещу бивш ресторант „Горски кът“/, междублокови пространства, детски площадки и други.

Служителите в Областната администрация ще почистват местността „Пчелина“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хванаха подпалвач на ниви

Установен е извършителят на палеж в земеделски ниви в исперихското село Малък Поровец. Той е криминално проявен и осъждан, на 55 години, от същото село. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пламналия пожар бе получен около 15:15 часа на 26 юни на тел.112. На място бе установено, че са изгорели 5 дка ечемик, собственост на 40-годишен мъж..

публикувано на 28.06.24 в 12:09

Иззеха боен арсенал и дрога

Двама криминално проявени и осъждани мъже са задържани с незаконни оръжия и екстази. Това става след мащабна операция на криминалисти от Областната дирекция на МВР в Разград. Те са извършили процесуално-следствени действия в областите Варна, Русе и Силистра.  В частен имот в Разград, обитаван от 54-годишен мъж, са иззети два пистолета със заличени..

публикувано на 28.06.24 в 11:10

Един милион за улични ремонти

За улични ремонти в селата през настоящата година община Разград е заделила 1 млн. лв. в капиталовата си програма. Това заяви кметът Добрин Добрев по време на публичното обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета за 2023 г.  През миналата година за ремонт на инфраструктура в селата са били отделени 700 000 лева, закупени са техника и нови съдове в..

публикувано на 28.06.24 в 08:25

Катастрофа затвори път

Катастрофа между камион, лек автомобил и линейка затвори за движение главен път Варна - Русе. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за произшествието, станало на Исперихското кръстовище, е получен около 13.40 часа днес. По главния път в посока Русе се движи линейка, управлявана от 65-годишен водач, в която пътуват мъж и жена на 64 и 53..

публикувано на 26.06.24 в 14:53

Инвестират 1.5 млн. лв. в нов цех

Учредяването право на строеж в общински имот, който се намира в бизнес зона „Перистър“, подкрепиха общинските съветници в Разград на заседание. За терена има заявено намерение от потенциален инвеститор за изграждане на цех за производство на електронни компоненти. Размерът на инвестицията е 1 500 000 лв., а разкритите работни места ще бъдат не..

публикувано на 26.06.24 в 13:05

300 дка пшеница изгоряха

300 декара пшеница изгоряха при пожар вчера привечер, съобщават от разградската полиция. Сигналът за горящата нива с пшеница е получен около 19:40 часа на 25 юни на тел.112. Към мястото - землището между кубратските села Бисерци и Тертер, са изпратени спешно пожарникари и полицейски екипи.  Установено е, че напълно са изгорели 300 декара пшеница...

публикувано на 26.06.24 в 11:54

Пей и танцувай с нас

Ученици от три учебни заведения в община Разград участват днес в концерт „Пей и танцувай с нас“. Възпитаниците на основните училища в селата Стражец, Ясеновец и Осенец ще покажат какво са научили в заниманията по интереси през годината по проекта „Успех за теб“.  Концертът започва от 9:00 ч. на сцена „Ронда“ в Градския парк. Участниците ще изпълнят..

публикувано на 26.06.24 в 09:14