Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камери в операционната

Снимка: gramofona.com

НЗОК и Българският лекарски съюз почти са стигнали до съгласие по идеята за разполагане на камери в инвазивната кардиология. По този начин касата ще проверява подозренията си, че има отчетени, но реално нелекувани пациенти в болниците за инвазивна кардиология.

В интервю за Радио Шумен адвокатът по медицинско право Мария Шаркова определи поставянето на камери за видео наблюдение пред операционните като крайност. Тя посочи като основен проблем липсата на доверие между всички заинтересовани страни.

Георги Софронов работи по темата. Чуйте интервюто му с Мария Шаркова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вдигат паметник на Апостола

Пореден успех бележи инициативата за изграждане на паметник на Васил Левски в Търговище. Проектът за мемориала е на Ротари клуб и вече има зелена светлина от експертния съвет по градоустройство към община Търговище. Добрата новина дойде в навечерието на 187-ата годишнина от рождението на националния ни герой. Предстои предложението да бъде..

публикувано на 17.07.24 в 15:45
 Д-р Иван Гайдаров - управител на МБАЛ - Исперих

Соларен парк в МБАЛ-Исперих

Над 80 процента е запълнен капацитетът на Многопрофилната болница в Исперих в момента. Почти пълни са всички отделения на общинското лечебно заведение, което обслужва район с близо 20 хиляди пациенти.  Все по-често в тази болница търсят помощ и пациенти от други общини заради добрата репутация за медицинския екип. Работи се и за подобряване на..

публикувано на 17.07.24 в 14:30

Народната работа над всичко

„Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш!” е насловът на документална изложба, която днес беше открита в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Тя е създадена от Държавния архив във Варна съвместно с Радио Варна по повод 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. Заглавието на експозицията е..

публикувано на 17.07.24 в 12:49

Нови животни в зоопарка

Пет суриката са най-новите попълнения на фауната в шуменския зоопарк. Екзотичните животни са още една причина шуменци и гостите на града да посетят зоопарка, където след обновяването и ремонта потокът от хора не секва. Каква е атмосферата там в сутрешните часове на деня чуйте от Ирина Николова.

публикувано на 17.07.24 в 10:52

Яж всичко и отслабвай

През летния сезон всички искаме да сме със стройни фигури. Една дама нашумя в социалните мрежи със своите здравословни менюта, изготвени и изпробвани лично от нея. Жената, позната в мрежата като Катина със слогана „ЯЖ всичко и отслабвай“, е на 37 години от Слънчев бряг. Преди повече от 10 години се запознава със „Зоната“, която напълно преобръща..

публикувано на 17.07.24 в 10:35

Паркирането на фокус

Паркирането в Шумен вече от доста години представлява истинско изпитание за шофьорите, а въвеждането на синя зона меко казано не помогна за това да се нормализира процесът. Има обаче и друг казус, за който ни подсказа нашият слушател и бивш офицер към КАТ Орлин Първулов.  В разговор с Радослав Генчев той представи много проблеми, които общината и..

публикувано на 16.07.24 в 15:46

Търсят вода за Шумен

Проекти на обща стойност над 84 млн. лв. е спечелила община Шумен. Най-големите са за енергийна ефективност в различни обществени сгради, каза в студиото на Радио Шумен зам.-кметът по  европейски политики, екология и туризъм Даниела Русева. Други големи проекти са санирането на сградата на Трето основно училище в Шумен, за което са..

публикувано на 16.07.24 в 15:22