Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев с критики към Радев

Снимка: БГНЕС

Росен Плевнелиев, президент на страната от 2012-2017 година, остро критикува дейността на президента Румен Радев и подчерта, че той не изпълнява основните задължения на институцията - да е символ на баланса, да има открояваща се външнополитическа роля и да има обединяваща вътрешнополитическа функция.

"На днешната дата всички президенти досега даваха пресконференции, за да отчетат какво е свършено през годината, но президентът Радев реши да не прави пресконференция. За мен това е донякъде обяснимо, защото се чудя какво би отчел като свършено в тези две години, през които той, според мен, игра ролята на опозиционер, а не на президент. Все още се надявам, че генерал Радев ще се превърне в президента Радев", посочи той.

Плевнелиев беше в Русе за да изнесе лекция, посветена на професиите на бъдещето и развитието на икономиката. В деня, в който се навършват две години от встъпването на президента Румен Радев в длъжност, предшественикът му обясни, че неуспехът на президента не може да бъде успех за нито един от българските граждани, затова се надява, че на "Дондуков" 2 ще има промяна в курса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Монтират бетонни панели

Продължават монтирането на бетонните панели и полагане на кофраж в българския участък на Дунав мост, който е в ремонт. Досега са положени общо 131 нови стоманобетонни панела, като във втория участък от 200 метра, в който се работи и към момента те са 31, съобщиха от областната администрация в Русе.  На този етап се работи по изграждане на мостовите..

публикувано на 09.10.24 в 09:48

Находки от Червен

Два сребърни наушника с позлата са разкрити при разкопките на територията на Средновековен град Червен, съобщават от музея в Русе. Накитите са намерени в повърхностният пласт на помещение от сграда, долепена до Междинната крепостна стена. Рядко в проучванията на крепостта се намира добре запазен чифт в жилищна среда, тъй като повечето подобни находки..

публикувано на 09.10.24 в 08:24

Историята на фокус

Да се популяризират резултатите от изследванията и проучванията в областта на тракологията в Румъния и България. Това бе основна тема на работна среща между представители на Румънския институт по археология и Регионалния исторически музей в Русе.  Основен акцент бе поставен върху изследванията на северните траки, които са населявали територията на..

публикувано на 08.10.24 в 15:26

Номинации за награда „Русе - 21 век”

В навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември, кметът на Русе Пенчо Милков ще връчи наградата „Русе - 21 век”.   С нея се удостояват ученици и студенти за изключителни постижения и завоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси.  Номинациите се депозират в Информационния център на Община Русе на пл...

публикувано на 08.10.24 в 08:45

137 одобрени кандидати

137 са одобрените кандидати за подмяна на отоплителните уреди по програма „LIFE“, съобщиха от общинската администрация в Русе.  В двумесечен срок от обявяване на резултатите одобреният кандидат за преминаване към отопление с природен газ представя в общината технически проект за газификация на имота, а при преминаване към отопление с..

публикувано на 07.10.24 в 13:16

Изложба за Апостола

Изложбата "Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш!" на Държавна агенция "Архиви", ще бъде открита днес в Университетската библиотека на Русенския университет. Експозицията е по повод на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски и е създадена от Държавен архив - Варна и Радио Варна, съобщи Толя Чорбаджиева,..

публикувано на 07.10.24 в 08:51

Беседи за родители

Поредното издание на Общинското училище за родители ще бъде на 15 октомври (вторник) от 10:00 ч. в зала „Култура“ на ул. „Цариброд“ 3. Това съобщават от община Русе. За лектори са поканени доц. д-р Свилен Досев - педиатър в УМБАЛ „Канев“, и д-р Венета Немецова - физиотерапевт педиатър   в УМБАЛ „Медика“. Те ще говорят за заместващото..

публикувано на 04.10.24 в 08:43